Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
12. 12. 2007,
10.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 12. 12. 2007, 10.35

8 let

Blejci po drugo zmago v ligi prvakov

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarje Bleda v sredo čaka tretja letošnja tekma v ligi prvakov. V goste prihaja francoski državni prvak Pariz Volley.

Ekipa ACH Volley bo igrala brez poškodovanega kapetana moštva Matije Pleška. Nadomestil ga bo srednji bloker, Davor Čebron. ''Ekipa je sedaj skorajda popolnoma zdrava, manjka nam samo Pleško, ki bo okreval še pet tednov, potem pa bo začel s treningi. Upam, da bomo jutri podobno razpoloženi, kot smo bili na zadnji domači tekmi v ligi prvakov. Pariz je vedno imel najboljše igralce, med njimi pa je kar nekaj takih, na katere smo še posebej pozorni. Eden izmed njih je zagotovo Jiri Novak, ki je prava legenda v klubu,'' je povedal glavni strateg Dragutin Baltič. Prvi mož stroke, ki je v skoraj štiritedenskem premoru odbojkarje ACH Volley vodil tudi proti različnim ruskim ekipam na pripravah v Novosibirsku, je zadovoljen s formo, ki se od začetka sezone strmo vzpenja: ''Borbenost, natančnost in koncentracija bo tisto, kar bo odločilo sredino tekmo. Nasprotniki so kakovostna ekipa, vendar tudi mi smo naredili velik napredek. Poškodbe se zdravijo in imamo dodatno okrepitev - Scotta Touzinskeyja, ki je z vsakim treningom boljši. Naš cilj je jasen - zmaga na igrišču in verjamem, da bomo imeli tudi zmagovalne navijače na tribunah.''

Blejske barve bo v ligi prvakov predstavljal tudi nov obraz, okrepitev Američan Scott Touzinsky, ki bo jutri igral na mestu poškodovanega Matije Pleška. ''Touzinsky je kakovosten igralec in ima dobro tehniko. Jutri bo njegova tretja tekma z nami. Odlikujejo ga dobre karakteristike - je trdnega značaja, je borec in tudi veseljak. Tako da smo veseli, da smo dobili to krepitev'' je svoje misli zaokrožil Baltič.

Davor Čebron, ki bo nosil kapetanski trak, pa je dodal: ''Upam, da bomo šli iz dvorane dvignjenih glav, tako kot proti Noliku. Glede kapetanske funkcije pa moram reči, da mi je izredna čast, da se je trener odločil zame. Moram pa povedati, da je to zahtevna naloga, še posebej, ker me fantje v ekipi kar malo hecajo glede tega''.

Francozi še zdaleč ne podcenjujejo slovenskega nasprotnika, sicer novinca v prestižni ligi. "Zelo sem vesel, da gostujemo v Sloveniji, saj je to naš prvi obisk. Naša ekipa ima trenutno kar nekaj poškodovanih igralcev, prav tako pa v naših vrstah ni dveh igralcev, ki igrata za francosko reprezentanco. Mi se nimamo za favorite, saj smo izgubili proti Noliku, naša največja težava v tem trenutku pa je tudi to, da nismo stoodstotno pripravljeni. ACH Volley je zelo dober klub, z mladimi igralci, ki so tudi v reprezentanci. To je njihova prva sezona in vidi se, da je čutiti veliko entuziazma med igralci" je bil jasen športni direktor Pariz Volleya Alain Debes.

In kdo je pravzaprav Pariz Volley?

Francozi, sicer sedemkratni državni prvaki, ki so že osvojili ligo prvakov, in sicer leta 2001, prihajajo v Ljubljano z bogato športno zgodovino. Štirje pokalni naslovi, dve zmagi v superpokalu ter tretje mesto v ligi prvakov so le nekatere od lovorik. Klub, ki je bil leta 1998 ustanovljen z združitvijo dveh močnih francoskih klubov PUC Volley-Ball in PSG Racing Team, je v odbojkarskem svetu najbolj poznan po češkem sprejemalcu Jiriju Novaku, ki je Parizu zvest že 9 let. Med nekdanjimi igralci Paris Volleya je tudi odličen odbojkar ACH Volley Sebastijan Škorc, ki pravi: "Ekipa Pariza je res dobra in vredna vsakega spoštovanja, kot velja tudi za vse druge naše nasprotnike. Ampak se moramo zavedati, da nihče ni nepremagljiv in mi smo po dobrih pripravah v zadnjem času ter kljub nekaj smole s poškodbami odlično motivirani in pripravljeni na zaustavitev Francozov v Ligi prvakov." V ekipi Paris Volley igrajo štirje reprezentanti - dva v Portoriku, kjer je nazadnje igral Scott Touzinsky, in druga dva v francoski reprezentanci. Ekipa je pred dvema letoma z namenom, da bi postala močnejša, okrepila tudi strokovno vodstvo ekipe, na čelu katerega je Mauricio Motta Paes.

Istočasno s tekmo v Ljubljani se bo v Belgiji odvijal še drugi dvoboj v skupini F med Nolikom in Dinamom iz Moskve. Blejce po tekmi v Tivoliju čez teden dni čaka še povratna tekma v Parizu, zato bi znal biti ta paket odločilen za napredovanje v ligi prvakov. Trenutno naši odbojkarji v svoji skupini zasedajo drugo mesto in so na dveh tekmah zbrali tri točke. Sredina tekma bo zagotovo polna tekmovalnega naboja, saj sta obe ekipi v prejšnjem krogu izgubili in si blazno želita zmago.

"Niz šestih zaporednih zmag predstavlja primerno osnovo za to, da lahko v obe srečanji s Parižani krenemo mirno, odločno in samozavestno. Tekmama so bile nenazadnje podrejene tudi celotne priprave v Rusiji, saj bi si z eventualnima zmagama zagotovili zelo dobro izhodišče pred januarskim nadaljevanjem. Verjamem, da lahko premagamo tudi tako uglednega tekmeca, kot je francoski," pa je zaključil pomočnik glavnega trenerja Radovan Gačić.

Ne spreglejte