Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 6. 2008,
17.45

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 7. 6. 2008, 17.45

8 let, 1 mesec

Bertoncelj šesti na svetovnem pokalu v Kataloniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Telovadec Sašo Bertoncelj je v današnjem finalu zadnje tekme svetovnega pokala v tem delu sezone v Barceloni na konju z ročaji z oceno 14,625 točke osvojil šesto mesto.

"Danes mi je končno uspela res lepa vaja, takšna, kot sem si jo želel vso sezono. A prav na koncu sem pri seskoku naredil napako in znižal izhodiščno oceno. Računal sem sicer, da bom kljub temu prejel oceno nekje okoli 15 točk, a so bili sodniki do mene precej strogi," je po nastopu za STA iz Katalonije sporočil Sašo Bertoncelj, ki pa je bil s predstavo zadovoljen: "Res mi je uspelo celotno sestavo izpeljati, kot sem si želel, a žal se je malenkost zataknilo pri seskoku, kjer sem veliko izgubil - šest do sedem desetink točke."

To je bila za Škofjeločana zadnja tekma v zanj precej uspešni sezoni. "Vesel sem, da sem sezono končal z uvrstitvijo med najboljšo osmerico finalistov, še bolj, da sem jo sklenil z lepo vajo, čeprav brez seskoka. Takšne sem si želel v bistvu ves čas," je priznal Bertoncelj, ki bo julija praznoval 24. rojstni dan.

Vesel napredka

"Vesel sem, da sem to sezono naredil velik korak naprej predvsem pri stabilnosti oziroma zanesljivosti, saj nisem imel veliko padcev. Zdaj se že znam nekako prebiti skozi vajo in do ali pa vsaj blizu finala, manjka pa mi še pika na i - tista super izvedba, s katero bi se lahko prebil še višje," je Bertoncelj ocenil uspešno minulo sezono, v kateri na svetovnih pokalih ni bil slabši od devetega mesta: "Zato si želim to visoko raven telovadbe prenesti v naslednjo sezono in verjamem, da mi dobre uvrstitve ne bodo ušle."

"Optimistično zrem naprej. Čeprav je res, da sem bil letos velikokrat tudi razočaran, predvsem na evropskem prvenstvu, kjer sem bil 11. in sem za malo zgrešil finale, je dejstvo, da sem nizal dobre predstave, sploh v kvalifikacijah. Zelo sem zadovoljen, da sem začel vaje delati brez večjih napak in upam, da ne bom zdaj naredil koraka nazaj, temveč da bom oktobra, ko se nadaljuje svetovni pokal, na tem gradil," je v pogovoru za STA še povedal Bertoncelj, ki mu bo v minuli sezoni najbolj v spominu ostala prav tekma v Kataloniji: "Gotovo ta zadnja tekma, in to finalna vaja, saj je bila z izjemo seskoka res lepa."

Mogoče med osmerico?

Varovanec trenerja Sebastijana Piletiča si bo zdaj vzel nekaj počitka, saj mora do konca sanirati poškodbo zapestja, ki mu je delala preglavice vso pomlad. "Vsaj 14 dni me konj ne vidi," se je šalil Bertoncelj, ki pa kljub temu ne bo povsem počival, ampak bo obiskoval telovadnico in delal vaje za moč. Avgusta pa bo s polno paro že nadaljeval priprave na jesenski del sezone, katerega vrhunec bo finale svetovnega pokala dveh sezon decembra v Madridu, kamor se uvrsti le po osem najboljših z lestvice Mednarodne gimnastične zveze (FIG). Nekaj možnosti za uvrstitev med najboljšo osmerico ima tudi še Bertoncelj: "Na lestvici FIG sem nekje med 14. in 19. mestom, a ne zaostajam veliko. Res pa je, da bi mi moral uspeti izjemen jesenski del. Bomo videli, to je gotovo moja želja."

Bertoncelj je bil edini današnji slovenski finalist, saj se bo preostala uspešna četverica slovenskih telovadec - Mitja Petkovšek (bradlja), Aljaž Pegan in Alen Dimic (oba drog) ter Adela Šajn (gred) - predstavila v nedeljskih finalih.

Ne spreglejte