Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2012,
20.11

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sašo Bertoncelj

Sreda, 28. 3. 2012, 20.11

8 let, 1 mesec

Bertoncelj najboljši v kvalifikacijah Dohe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sašo Bertoncelj je z odliko opravil kvalifikacije gimnastičnega svetovnega pokala v Dohi. Na svojem paradnem orodju konju z ročaji se je s prvo oceno (15,100) uvrstil v finale.

Finale si je na parterju s tretjo oceno (14,600) pritelovadil tudi Rok Klavora. Skupno si je slovenska vrsta v Katarju izborila štiri finalne nastope.

"Naredil sem lepo vajo, skoraj brezhibno, le seskok bi lahko bolje pristal, saj sem naredil velik korak v stran. Res ni bil potreben. Drugače pa sem nastopil z lažjo vajo, saj sem pred svojim kvalifikacijskim nastopom spremljal ocene in videl, da ni nobene potrebe po težji sestavi, temveč sem raje lažjo naredil lepo in se zanesljivo uvrstil v finale," je iz Dohe sporočil Klavora.

"Malo je sicer odvisno tudi od finalnega žreba in predstav tekmecev, vendar za jutri računam na težjo vajo z izhodiščem 15,900 točke. Odločil pa se bom tik pred zdajci, saj me zadnje čase res dajejo poškodbe - noge, hrbet. Bomo videli, kako se bo razpletlo," je še razkril Klavora, ki ga zadnje čase najbolj ovira poškodba gležnja: "Gleženj je kar dobro zdržal tekmovalni napor, saj ga tesno obvežem s povoji. Trenutno me nič ne boli, ampak ga moram ves čas hladiti. Zdržal bo, četudi s kakšno protibolečinsko tableto."

Tudi Bertoncelj, ki je bil najboljši med kvalifikanti konja z ročaji, se je odločil za lažjo vajo z izhodiščem 16 točk. Naredil jo je zelo lepo, le pri prvem strigu se je malo zataknil, a po besedah reprezentančnega kolega Klavore ga to ni prav nič oviralo. V finalu se bo predstavil s težjo vajo z izhodiščno vrednostjo 16,500 točke, saj je konkurenca močna in bodo vsi finalisti pokazali več.

Uspešni sta bili tudi telovadki. V finale najboljših telovadk parterja se je namreč s šesto oceno kvalifikacij (13,250 točke) uvrstila tudi Adela Šajn. Med finalistkami preskoka pa bo tudi slovenska telovadka Teja Belak, ki je za svoja dva skoka prejela četrto oceno kvalifikacij (13,400), medtem ko je bila na gredi 19. (12,500). Na tem orodju je nastopila tudi izkušena Šajnova in zasedla 14. mesto (13,050).

Na konju je dobro nastopil tudi mladi Žiga Britovšek, ki je z oceno 13,800 točke rezerva za finale najboljše osmerice, prav tako je za las zunaj finala ostal Gregor Saksida na krogih (14,450). Britovšek je nastopil še na bradlji, kjer je za solidno vajo prejel 13,550 točke, kar je pomenilo končno 18. mesto na tem orodju. V Dohi je tekmoval tudi Alen Dimic, vendar mu je dan pred tekmo odtrgalo žulj na roki, tako da se je nastopoma na konju z ročaji in bradlji odpovedal, na drogu pa je med tkačevom padel z orodja in končal pri repu na 25. mestu (11,100).

V četrtek se bodo v finalih za kolajne borili Bertoncelj, Klavora in Belakova, v petek pa finalni nastop čaka še Šajnovo.

Ne spreglejte