Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 6. 2016,
18.14

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

kajak Anže Berčič

Sobota, 4. 6. 2016, 18.14

7 let, 10 mesecev

Berčič tik pod zmagovalnimi stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slalomisti na divjih vodah so v italijanski Ivreji začeli s serijo svetovnih pokalov, ki se bo s finalom zaključila v Tacnu. Prvi dan končnih odločitev smo videli dva slovenska finalna nastopa, oba v konkurenci kanuistov. Zelo dobro sta veslala Anže Berčič, ki je bil na koncu četrti, in Jure Lenarčič, ki bo iz Italije odpotoval s šestim mestom.

Tudi v letošnji sezoni slovenski kanuisti nadaljujejo z uspešnimi nastopi. Ob odsotnosti Benjamina Savška sta tokrat vodilno vlogo prevzela njegova klubska kolega Anže Berčič in Jure Lenarčič. Oba sta bila namreč uspešna v polfinalu prve tekme svetovnega pokala v Ivreji in si priveslala tudi finalni nastop.

V finalu je nekoliko bolje veslal Anže Berčič, ki je zasedel četrto mesto. Od uvrstitve na zmagovalne stopničke ga je ločilo 32 stotink sekunde, kar pomeni, da bi bil zanesljivo uvrščen na zmagovalni oder, če le ne bi na progi naredil dotika, ki mu je prinesel dve kazenski sekundi.

Jure Lenarčič je finalno preizkušnjo končal na šestem mestu. Blaž Cof je veslal v polfinalu, a tam po napakah na progi tudi obstal in zasedel 30. mesto. Zmagal je Čeh Michal Jane, pred Švicarjem Thomasom Koechlinom in Francozom Kilianom Foulonom.

V polfinale tekoče, v finalu malo manj

"Zadovoljen sem. Cilj je bil finale. Po Liptovskem nisem čisto vedel, kam sodim, ker sem pokazal hitre vožnje, ampak tudi delal napake. Tu sem potreboval kar nekaj časa, da sem se navadil, ker je drugačna voda, dokaj divja. V polfinalu je bila vožnja zelo lepa in tekoča, v finalu pa je bilo nekaj napak, malo zaradi pritiska, ampak tudi ni bila slaba," je svoj nastop ocenil Berčič.

Jure Lenarčič pa je ob koncu tekme dejal: "Na startu sem se počutil kar dobro, tako da sem pogumno startal. Do 13. vrat sem imel dober občutek, potem pa je prišla napaka. Na žalost sem prepozno obrnil pred vodno tvorbo, ki me je zadržala in sem izgubil kar nekaj časa. Zaradi tega sem tudi uvrščen nekje na sredino, brez napake ne bi ugibal, kako bi se razpletlo, ampak mislim, da veliko boljše."

Kanuistke ne najbolje

Nastopom kanuistov so sledile kanuistke, kjer sta slovenske barve v polfinalu zastopali dve slalomistki. Žal se nobeni izmed njiju ni uspelo uvrstiti med najboljšo deseterico. Boljši rezultat je tokrat dosegla Alja Kozorog, ki je bila 16., Nina Bizjak pa se je uvrstila na 19. mesto. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, pred Britankama Mallory Franklin in Kimberley Woods.

Nihče izmed štirih slovenskih polfinalistov pa ni uspel ugnati zahtevne konkurence in se uvrstiti v finale kajakašev. Še najboljši rezultat je dosegel Janoš Peterlin, ki je bil 17. Martin Srabotnik je zasedel 23. mesto, Martin Albreht 25., Simon Brus pa 29. Za dvojno zmago domačinov sta poskrbela Giovanni de Gennaro in Daniele Molmenti, tretji pa je bil Poljak Dariusz Popiela.

V nedeljskem delu tekmovanja bo slovenske barve branila le ena predstavnica, in sicer Eva Terčelj, ki se bo potegovala za finale med kajakašicami.

Ne spreglejte