Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2015,
19.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Andrej Ropret

Nedelja, 1. 3. 2015, 19.50

8 let

Andrej Ropret postavil novi državni rekord v potapljanju na vdih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski potapljač Andrej Ropret je s potopom, dolgim 216 metrov, za dva metra izboljšal prejšnji državni rekord Sama Jeranka v potapljanju na vdih v bazenskih disciplinah izpred leta in pol.

V močni mednarodni konkurenci se je na 9. odprtem prvenstvu Srbije v potapljanju na vdih v bazenskih disciplinah pomerilo 46 tekmovalcev iz štirih držav. Slovenske barve je zastopalo pet tekmovalcev, ki so upravičili vlogo favorita. Že v prvi disciplini, dinamični apneji s plavutmi (DYN), se je tekmovanje za Slovence začelo sanjsko.

Član H2O teama Andrej Ropret je osvojil 1. mesto in s potopom, dolgim 216 metrov, postavil nov državni rekord. S tem je za dva metra izboljšal dosežek Sama Jeranka izpred leta in pol. Svetovni rekord je 281 metrov. Odlično 2. mesto je z 200 metri osvojil Matej Bergoč, prav tako član H2O teama.

V statični apneji (STA) je s časom sedem minut 38 sekund slavil Hrvat Bruno Šegvič. Med Slovenci sta se najbolje odrezala Bergoč, ki je s časom šest minut 29 sekund osvojil 3. mesto, in takoj za njim še Ropret, ki je pod vodo zdržal šest minut 18 sekund. V skupnem seštevku je v mednarodni konkurenci slavil Andrej Ropret, drugo mesto pa je pripadlo Mateju Bergoču. Skupni uspeh so dopolnili preostali slovenski tekmovalci Martin Mali, Žan Petek in Robert Tašič, ki so uspešno končali vse svoje potope.

Ropret se je uspeha še posebej razveselil, saj je bilo to uvodno tekmovanje v novo sezono in preizkus forme pred svetovnim prvenstvom, ki bo sredi junija prav tako v Beogradu.

Po tekmovanju je povedal: ''Na treningih sem opravil še daljše potope, vedel sem, da lahko zmagam in postavim nov državni rekord. Teden dni pred tekmovanjem sem zbolel in do zadnjega dne nisem vedel, ali bom lahko sploh nastopil. Zato se tega uspeha še toliko bolj veselim in vem, da sem sposoben iti še dlje''. S tem je Andrej nakazal, da je eden od glavnih slovenskih favoritov na bližajočem se svetovnem prvenstvu.

Ne spreglejte