Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
26. 10. 2015,
11.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

legionarji odbojka Tine Urnaut Mitja Gasparini Klemen Čebulj Alen Šket Dejan Vinčić Jani Kovačič Jan Klobučar Alen Pajenk Sara Hutinski Lana Ščuka Eva Mori Sonja Borovinšek Anja Zdovc Valentina Založnik Danijel Koncilja Uroš Pavlovič Nejc Pušnik Karmen Kočar Erika Fabjan

Ponedeljek, 26. 10. 2015, 11.32

8 let

Andrea Giani je v svojem slogu odgovoril kritikom

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V odbojkarskih prvenstvih po Evropi se počasi približujemo končnicam, zato se napetost iz kroga v krog veča. Andrea Giani je po burnih tednih pokazal svojo moč, Sonja Borovinšek pokalna prvakinja.

V Italiji bo na sporedu še en krog rednega dela, a so si že pred tem vsi trije slovenski predstavniki Tine Urnaut, Klemen Čebulj in Alen Šket zagotovili nastop v končnici. Čebulj si je z Lube Civitanovo po zmagah nad Monzo in Molfetto že zagotovil prvo mesto, Urnaut bo redni del končal kot tretji, Šket, ki zdaj z Latino zaseda šesto mesto, pa višje ne more, lahko pade na osmo mesto.

Slovenski selektor Andrea Giani, ki je bil po porazu svoje Verone proti Padovi pred 14 dnevi na udaru velikih kritik in so ga italijanski mediji že videli na izhodnih vratih, je vsem odgovoril v svojem slogu. Po vrnitvi poškodovanih Saše Starovića in Aidana Zingla je nanizal štiri zaporedne zmage – najbolj sladka je bila ravno zadnja nad italijanskim prvakom, Urnautovim Trentinom – ter zaprl usta vsem, ki so dvomili o njem.

V Franciji je v dveh slovenskih obračunih Jani Kovačič s Cannesom premagal tako Mitjo Gasparinija kot tudi Dejana Vinčića, v Turčiji se je četrte zaporedne zmage veselil Fenerbahče Alena Pajenka, Jan Klobučar pa z Rheinmainom v nemškem prvenstvu še vedno zaseda odlično tretje mesto.

Omenimo še Sonjo Borovinšek, ki s Prostejovom nadaljuje prevlado na Češkem. V sredo se je okitila še z devetim zaporednim naslovom čeških pokalnih prvakinj, v Franciji pa je z dobro predstavo proti ekipi Chamalières nase opozorila Valentina Založnik.

Ne spreglejte