Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2016,
11.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

golf Evropa ZDA Ryderjev pokal

Ponedeljek, 3. 10. 2016, 11.58

6 let, 6 mesecev

Ryderjev pokal 2016

Američani se niso tako znesli nad Evropejci že 35 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Golf ZDA | Foto Reuters

Foto: Reuters

Golfisti Združenih držav Amerike so zmagovalci Ryderjevega pokala. Na igrišču Hazeltine pri Minneapolisu so premagali Evropo s 17:11. Za Američane je to prvi naslov v tem tekmovanju, ki poteka vsaki dve leti, po 2008, hkrati pa najbolj prepričljiva zmaga po 1981.

Američani, ki so izgubili šest od zadnjih sedmih Ryderjevih pokalov oziroma osem od zadnjih desetih, so zasluženo prišli do zmage, saj so vodili vse tri dni tekmovanja. Pred nedeljo, ko je bilo na sporedu dvanajst posamičnih dvobojev, so imeli tri točke prednosti, z odlično igro na zelenicah pa so prednost brez težav zadržali.

Kapetan ZDA Davis Love III je po zmagi žarel od zadovoljstva. "Zelo sem ponosen na te fante. Bili so pod velikim pritiskom, saj so vsi tukaj v ZDA pričakovali njihovo zmago. Vse tri dni so igrali izredno dobro in tudi v nedeljo so vzdržali pod težo pričakovanj."

Evropejci obljubljajo maščevanje v Parizu

Njegov kolega na evropski strani Darren Clark je gostiteljem čestital za zmago, hkrati pa napovedal, da bo čez dve leti v Parizu Američanom veliko težje. "Tako kot so vaši gledalci in navijači podpirali svoje igralce, bodo naši v Parizu 2018 bodrili evropsko ekipo. Ryderjev pokal je postal globalni dogodek in tudi Evropa si želi, da je lovorika v njenih vitrinah."

Američani so si dali duška in poškropili navdušene ljubitelje golfa. | Foto: Reuters Američani so si dali duška in poškropili navdušene ljubitelje golfa. Foto: Reuters

Čeprav je Ryderjev pokal ekipno tekmovanje med dvanajstimi najboljšimi igralci iz ene in druge strani, ob koncu vedno nekomu pripade čast, da osvoji tisto točko, ki dokončno prelomi dvoboj. Američani so za slavje potrebovali 14,5 točk in ob ključnem trenutku je bil na pravem mestu oziroma na zelenici osemnajste luknje Ryan Moore.

"Osvojiti odločilno točko za zmago v Ryderjevem pokalu je nekaj, o čemer verjetno sanja vsak igralec. Ta izkušnja me bo zagotovo spremljala do konca življenja," je dejal Moore, ki je svojo predstavo sklenil na najboljši možni način. Tri luknje pred koncem je v dvoboju z Leejem Westwoodom zaostajal dve točki, nato pa z dvema 'birdiejema' in parom na 18. luknji dokončal delo.

Ne spreglejte