Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
10. 4. 2012,
12.07

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alen Pajenk Tine Urnaut Mitja Gasparini Jernej Potočnik Miha Plot Tina Lipicer Samec

Torek, 10. 4. 2012, 12.07

3 leta, 10 mesecev

Alen Pajenk italijanski prvak

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji Macerate so po šestih letih znova na vrhu italijanske lige. V spektaklu v Milanu so s 3:2 premagali branilce naslova Trentino. V finalu je pomembno vlogo odigral tudi Alen Pajenk.

V ponovitvi finala državnega pokala, kjer sta se prav tako srečala Trentino in Macerata, je bila tokrat uspešnejša Macerata. Scenarij je bil idenetičen, vlogi tokrat zamenjani. Trentino je v finalu, ki je potekal pred nabito polno dvorano v Milanu, povedel že z 2:0 v nizih, a se je Macerata pobrala in najprej poravnala izid na 2:2, nato pa še v spektakularnem ''tie-breaku'' z 22:20 prišla do drugega naslova državnih prvakov. V zadnjih treh nizi je igral tudi slovenski bloker Alen Pajenk, ki je bil eden najzaslužnejših za začetek izjemnega preobrata. Na koncu je slovenski bloker zbral šest točk.

Na koncu srečanja so za MVP izbrali sprejemalca Macerate Jirija Kovarja, ki je dosegel 12 točk, od tega eno z blokom in eno z neubranljivim servisom. Imel je tudi 80 odstoten sprejem.

V finale prek Cunea

Pajenk je z Macerato v dvorani PalaBaldinelli izgubil prvi polfinalni obračun s Cuneom. Slovenski reprezentančni bloker ni stopil na igralno površino.

Povsem drugačen obraz je Macerata pokazala na drugi tekmi, saj je na gostovanju pri Cuneu zmagala s 3:2 in izenačila polfilano serijo. Za razliko od prve tekme je priložnost dobil tudi Pajenk, ki je priložnost v zadnjih dveh nizih odlično izkoristil in dosegel 8 točk. Po tretjem nizu je menjal Srba Marka Podrščanina.

Tretja odločilna tekma polfinala je bila ponovno v dvorani PalaBaldinelli. Macerata je, zaradi kazni korektorja Igorja Omrčena, na mesto korektorja postavila Cristiana Savanija, ki je svoje delo opravil z odliko. Odsotnost Hrvata se ni prav nič poznala, saj je Macerata z gladkih 3:0 premagala Cueno in se zanesljivo uvrstila v veliki finale. Tam se bo za "scudetto" udarila s Trentinom, ki je z 2:0 v zmagah gladko odpravil Latino. Pajenk na tretji tekmi ni zaigral.

V Belgiji se je ta konec tedna začel boj za prvaka. V finalu belgijskega prvenstva imamo tudi Slovenci svojega predstavnika. Asse-Lennik Mihe Plota, ki se za naslov meri z Nolikom Maaseik, je prvo tekmo nesrečno izgubil s 2:3.

Tudi na drugem finalnem obračunu ni bilo "kruha" za Plotov Asse-Lennik. Tudi tokrat je bil rezultat 3:2 v korist Nolika, katerega zdaj do naslova loči le še ena zmaga.

Branilec naslova Noliko je izkoristil že prvo zaključno žogo in se veselil novega državnega naslova. Zdaj jih ima že 14.

Zadnjo tekmo je v letošnji sezoni v ligi za obstanek odigral tudi Alen Đorđević Kamenik, ki je s Puursom gladko izgubil z Guibertinom. Đorđević se seli v drugo ligo.

V finalu grškega prvenstva se bosta v finalu udarila Palm Syrou in Iraklis. Zelo blizu le tega je bil tudi slovenski predstavnik Jernej Potočnik, a je s Pamvochaikosom na odločilni tretji tekmi v Solunu klonil s 3:2. Vse tri medsebojne tekme v polfinalu so se končale s tem izidom. Potočnik je ponovno presegel mejo 20 točk. Pamvochaikos se bo v tekmi za tretje mesto meril z Olympiakosom.

Prvo tekmo so dobili Potočnik in drušična, ki so v Pireju zmagali s 3:2. Slovenski sprejemalec je dosegel 18 točk. Druga, morda že odločilna, tekma bo v sredo.

V finalni seriji Iraklis že z 2:0 vodi proti Palm Syrou (Foinikas Syroy).

Alfa in omega francoske klubske odbojke v ženski konkurenci, RC Cannes, za katega igra tudi Tina Lipicer Samec, je po prvi torkovi zmagi nad Mulhousejem, v petek izkoristil že prvo zaključno žogo in prišel do 17. naslova državnih prvakinj. Lipicer Samčeva je igrala le na prvi finalni tekmi in štiri točke. Na drugi je ni bilo, saj so bile bolečine prehude.

Ne spreglejte