Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

ritmična gimnastika

Nedelja, 25. 6. 2017, 20.25

6 let, 9 mesecev

Aleksandra Podgoršek prvo ime državnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Aleksandra Podgoršek | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Aleksandra Podgoršek, članica Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, ki je komaj januarja prestopila v člansko kategorijo, je bila prvo ime dvodnevnega državnega prvenstva.

V organizaciji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije so ljubljanski gimnastični center za dva dneva zasedle ritmičarke, saj so imele ta konec tedna državno prvenstvo vseh starostnih kategorij.

Med članicami je blestela še ne 16-letna Podgorškova, ki je skupno osvojila štiri naslove državne prvakinje, vključno z mnogobojsko krono in tako z državnim naslovom nasledila klubsko kolegico v Narodnem domu, Špelo Kratochwill. Slednji se po poškodbi ni uspelo pripraviti za nastop in je DP izpustila. Podgorškova je prepričljivo zmagala z 59,050 točke.

"Vesela sem naslova državne prvakinje, saj je bil to moj cilj - zmaga na prvenstvu in s tem uvrstitev v reprezentanco za avgustovsko svetovno prvenstvo. Mislim, da mi je s štirimi zlatimi kolajnami in eno srebrno zdaj to uspelo," je v smehu povedala mlada ritmičarka, ki bo konec julija dopolnila 16 let.

"Že v sobotnem mnogoboju sem zelo lepo nastopala, le pri kijih sem naredila nepotrebno napakico. Tudi v današnjih finalih mi je šlo dobro, sestave sem prikazala zelo lepo, le pri žogi sem na koncu naredila napako pri mojstrstvu. A ne glede na to sem seveda zelo zadovoljna, da sem tako dobro tekmovala celotni vikend," je še dejala Podgorškova, ki bo pred svetovnim prvenstvom konec avgusta v Pesaru predvidoma nastopila na svetovnih pokalih v Minsku in Kazanu.

Časa za poletne počitnice tako očitno ne bo veliko. "Počitnice? Ne, letos ne bo veliko časa za poletni oddih. Mogoče si bom vzela največ teden dni premora, da si malo spočijeta glava in telo, nato pa s polno paro naprej," je odločno sklenila mlada telovadka Narodnega doma.

Naslov državne podprvakinje je osvojila Jermanova (54,550 točke), prav tako iz Narodnega doma, ki je edina Podgorškovi v finalih odščipnila en naslov - najboljša je bila v sestavi z obročem. Bronasta je bila članica Most Iza Zorec (53,800).

Pri mladinkah je bila s štirimi naslovi najboljša Lara Pikovnik (Narodni dom), pri kadetinjah je bila s petimi naslovi najboljša Brigita Krašovec (Moste), pri najmlajših pa prav tako s petimi naslovi Tara Dragaš (Narodni dom).

Ne spreglejte