ACH Volleyju se obeta težka skupina

V petek bo evropska odbojkarske zveza (CEV) v sklopu Gala prireditve na Dunaju izžrebala skupine za prihajajočo sezono lige prvakov. ACH Volleyju se ponovno obeta izredno težka skupina.
ACH Volleyju se obeta težka skupina

V razširjeni ligi prvakov bo letos nastopila 28 ekip, kar je za štiri več kot lani. To pomeni, da bo v prvem delu ena skupina več, posledično pa bo prostora za napredovanje manj. V izločilne boje se uvrstijo le zmagovalci skupin (7) in pet najboljših drugouvrščenih ekip. Z drugimi besedami, niti drugo mesto v posamezni skupini ne bo zagotavljalo napredovanja med TOP 12.

Slovenski predstavnik ACH Volley se nahaja v tretjem bobnu, kar pomeni, da lahko podobno kot v pretekli sezoni pričakuje izredno težko skupino. Lani je v skupini F s Skra Belchatowim, Toursom in Budvo, z dvema zmagama in štirimi porazi, zasedel tretje mesto in Evropo nadaljeval v pokalu CEV.

Moštvo ACH Volley bo v tradicionalnem Gala dunajskem žrebu sodelovalo že šestič.

Zanimivost letošnje Lige prvakov je tudi dejstvo, da v njej zaradi težkih gospodarskih razmer ni grških ekip, prav tako pa je francoskega vice prvaka Stade Poitevin Poitiers nadomestila tretje uvrščena ekipa francoskega prvenstva Arago de Sete.

Naslov z lanske sezone bo branil ruski Zenit iz Kazana.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}