Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 6. 2023,
9.06

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

golf Wyndham Clark

Ponedeljek, 19. 6. 2023, 9.06

10 mesecev, 2 tedna

123. golfsko OP ZDA

Wyndham Clark zmagovalec golfskega OP ZDa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Wyndham Clark | Wyndham Clark je z udarcem prednosti pred Severnim Ircem Roryjem McIlroyem zmagal na golfskem odprtem prvenstvu ZDA na igrišču Los Angeles Country Club.  | Foto Guliverimage

Wyndham Clark je z udarcem prednosti pred Severnim Ircem Roryjem McIlroyem zmagal na golfskem odprtem prvenstvu ZDA na igrišču Los Angeles Country Club.

Foto: Guliverimage

Američan Wyndham Clark je z udarcem prednosti pred Severnim Ircem Roryjem McIlroyem zmagal na golfskem odprtem prvenstvu ZDA na igrišču Los Angeles Country Club. Za zmago mu je v štirih dneh tekmovanja uspelo premagati 72 lukenj z 270 udarci, kar je deset manj od standardnega povprečja za to igrišče.

Za 29-letnika iz Denverja je to prvi naslov na turnirjih velike četverice, majorjih, zmaga pa mu je prinesla tudi 3,6 milijona ameriških dolarjev denarne nagrade.

Igralec, ki je bil še pred letom dni 293. na svetovni lestvici, je v napeti končnici premagal tudi štirikratnega zmagovalca majorjev McIlroya, ki je končal z udarcem več kot Clark in za drugo mesto prejel ček za 2,16 milijona dolarjev.

Na tretjem mestu je končal prvi igralec sveta na golfski lestvici, Američan Scottie Scheffler, ki je zbral tri udarce več od zmagovalca, njegov rojak Rickie Fowler, ki je bil v ospredju vse prve tri dni turnirja, pa je s petimi več zdrsnil na peto mesto.

Clark je v zadnji dan tekmovanja vstopil izenačen na prvem mestu z rojakom Fowlerjem. Oba sta potrebovala 200 udarcev, da sta v prvih treh dneh pokrila 54 lukenj, čeprav je Fowler odlično nastopil in že prvi dan postavil nov rekord, ko je 18 lukenj pokril v samo 62 udarcih, kar je kasneje uspelo še Američanu Xanderju Schauffeleju.

Toda Fowlerju ni uspelo v zadnjih 18 luknjah, za katere je potreboval 75 udarcev, zaradi česar je s prvega padel na peto mesto.

Zadnji major v sezoni, The Open Championship na igrišču v St. Andrews, je na sporedu od 20. do 23. julija, naslov pa bo branil Avstralec Cameron Smith, ki je OP ZDA z 274 udarci končal na četrtem mestu.

Pia Babnik
Sportal Najboljša slovenska golfistka spregovorila o težavah
Tiger Woods
Sportal OP ZDA brez Tigerja Woodsa
Ne spreglejte