Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 4. 2022,
22.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

speedway matej Žagar

Sobota, 30. 4. 2022, 22.40

2 leti

Speedway GP

Zmarzliku prva dirka sezone v spidveju, Žagar do polfinala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Matej Žagar | Matej Žagar | Foto Grega Valančič/Sportida

Matej Žagar

Foto: Grega Valančič/Sportida

Poljak Bartosz Zmarzlik, svetovni prvak iz sezon 2019 in 2020, je zmagovalec prve dirke nove sezone svetovnega prvenstva. V hrvaškem Goričanu je z vabilom prirediteljev nastopil tudi najboljši slovenski dirkač Matej Žagar in se prebil do polfinala ter bil na koncu šesti.

Čeprav v tej sezoni po dolgih letih Mateja Žagarja ne bo več v družbi stalnih voznikov serije Grand Prix, pa je na uvodu dobil priložnost kot povabljeni dirkač in jo tudi dobro izkoristil. Žagar je v predtekmovanju dobil svojo četrto vožnjo, ko je premagal Avstralca Jasona Doyla in Maxa Frickeja. V preostalih pa je dobil dve drugi mesti in dve tretji, kar je bilo dovolj, da je kot šesti zanesljivo prišel do polfinala.

V tem se je srečal s poznejšim zmagovalcem Zmarzlikom in Dancem Mikkelom Michelsenom ter bil na koncu tretji in ostal brez velikega finala, njegova končna uvrstitev je bila šesto mesto. V zadnjo dirko večera sta se iz drugega polfinala uvrstila Danec Leon Madsen in Poljak Maciej Janowski. V velikem finalu se je tako obetal poljsko-danski obračun, bolj zadovoljni pa so bili na koncu Poljaki. Slavil je Zmarzlik pred Janowskim, tretje mesto si je privozil Michelsen.

Žagar je tako za šesto mesto dobil 11 točk v SP, a jih bo letos težko še kaj več. Nekdanji serijski državni prvak je bil v letih 2006 in 2007 ter potem še od 2013 do 2021 že stalni voznik tega tekmovanja. A v lanski sezoni je bil na koncu le 13., kar je pomenilo, da si ni zagotovil neposredne uvrstitve med elito za letos. Ni pa nastopil niti v kvalifikacijah, v katerih so bila na voljo še tri mesta, pa tudi posebnega vabila krovne zveze ni dobil, tako da ga ni med 15 dirkači, ki bodo vozili vso sezono.

Ne spreglejte