''Zbogom, Marco Simoncelli''

Hondin zasebni dirkač Marco Simoncelli se je smrtno ponesrečil na dirki MotoGP za VN Malezije, v katero sta bila vpletena tudi Valentino Rossi in Colin Edwards.
''Zbogom, Marco Simoncelli''

Do trčenja je prišlo v drugem krogu dirke, ko je v enajstem ovinku Hondin zasebnik Marco Simoncelli padel, nato pa sta ga povozila Colin Edwards in Valentino Rossi. Komaj 24-letni Simoncelli, ki je med incidentom izgubil čelado, je negiben obležal na stezi. Edwards je prav tako padel in si poškodoval ramo. Rossi se je obdržal v svojem sedlu in se je lahko vrnil v Ducatijevo garažo.

Dirka je bila takoj po incidentu prekinjena in po približno pol ure odpovedana. Simoncellija smrt je prva po letu 2003, ko se je na VN Japonske tragično ponesrečil Daijiro Katoh, ki je bil prav tako voznik Hondinega zasebnika Fausta Gresinija. V lanski sezoni je praktično v identičnih okoliščinah umrl japonski dirkač Moto2 Šoja Tomizava. Zanj je bila usodna VN Italije. Simoncelli je v SP zaslovel ne le s svojo hitrostjo, temveč tudi z razkošno frizuro in s svojo simpatičnostjo. Med navijači je bil izjemno popularen. Simoncelli je umrl le teden dni po tem, ko se je v ameriški seriji IndyCar tragično ponesrečil Dan Wheldon.

Dirko v Moto2 so prekinili krog pred koncem zaradi padca Alexa Ponsa. Zmagal je Švicar Thomas Lüthi pred Nemcem Stefanom Bradlom in Špancem Polom Espergarom. V razredu do 125 ccm pa je slavil Španec Maverick Vinales (Aprilia) pred Nemcem Sandrom Cortesejem (Aprilia) in Francozom Johannom Zarcom (Derbi). V obeh razredih bo letošnji prvak odločen na zadnji dirki sezone 6. novembra v Valencii.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano
{{headline}}
{{display_url}}
{{description1}} {{description2}}