Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 7. 2017,
21.09

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Matej Žagar Speedway Grand Prix

Sobota, 22. 7. 2017, 21.09

6 let, 8 mesecev

Grand prix v Cardiffu

Žagar na stopničkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Matej Žagar | Foto STA

Foto: STA

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na dirki serije grand prix v Cardiffu osvojil tretje mesto. Za Žagarja je bil to prvi finale sezone. Zmagal je Poljak Maciej Janowski, za katerega je to druga zaporedna zmaga, pred Avstralcem Jasonom Doylom.

Matej Žagar je dirko za VN Velike Britanije začel izvrstno, saj je zmagal v četrti in peti dirki večera, v 12. je bil drugi, v 14. vožnje ni dokončal, v 19. pa je bil tretji. Finale pa si je izbojeval z drugim mestom v drugi polfinalni skupini.

V finalu, svojem prvem po oktobru lani, je štartal povsem z zunanjega položaja, malce slabše začel, nato pa po odstopu dotlej suverenega Poljaka Bartosza Zmarzlika prišel do tretjega mesta.

"Po sreči v nesreči, ko po dirki švedske poklicne lige na račun grdega padca pestijo le še bolečine v zapestju, sem res vesel, da mi je po štirinajstih poizkusih uspelo ponovno privoziti na stopničke. Ker je to bil prav Cardiff, je videti, da mi te največje dirke in spektakli prav posebej ustrezajo," je po dirki povedal Žagar in dodal: "Pripravljenost in stanje motorjev sta na visoki ravni, ki sem jo želel in to v pravem trenutku, kot kaže pa mi ni škodoval niti premor, v katerem je večina konkurentov dirkala v močnem ekipnem svetovnem prvenstvu."

Skupno deveti

V skupni razvrstitvi vodi Jason Doyle z 78 točkami, Žagar pa je deveti z 48. Za osmouvrščenim Slovakom Martinom Vaciulikom zaostaja le še točko.

Izidi:
1. Maciej Janowski (Pol) 17 točk, 2. Jason Doyle (Avs) 13, 3. Matej Žagar (Slo) 12, 4. Bartosz Zmarzlik (Pol) 17, 5. Emil Sayfutdinov (Rus) 11,...
- točke v SP (po 6 dirki od 12):
1. Doyle 78, 2. Janowski, 3. Dudek oba po 75, 4. Lindgren, 5. Sayfutdinov oba po 58, 6. Woffinden 57, 7. Zmarzlik 55, 8. Vaculik 49, 9. Žagar 48, 10. Hancock 45, 11. Holder, 12. Pawlicki oba po 44,...
Ne spreglejte