Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2017,
15.26

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Sreda, 20. 9. 2017, 15.26

6 let, 7 mesecev

Verjeli ali ne, Rossi odhaja na dirko v Španijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Kar se je zadnja dva dneva namigovalo, se je na koncu tudi uresničilo. Italijanski motociklist Valentino Rossi odhaja v Španijo, kjer bo ta konec tedna potekala dirka. Dokončna odločitev še ni padla, a Italijan bo naredil vse, da se bo v nedeljo pojavil na štartu.

Valentino Rossi, ki si je v začetku septembra na treningu motokrosa zlomil desno nogo, je moral izpustiti zadnjo dirko v Misanu. Trenutno vse kaže, da bo lahko že dirkal v Aregonu v Španiji. Čeprav so zdravniki sprva dejali, da bo moral 38-letnik počivati najmanj mesec dni, je Rossi na motor sedel že veliko prej.

Dokončni odgovor bo dobil v Aregonu

Prvi trening je opravil v ponedeljek, ko je zaradi dežja naredil le nekaj krogov, v torek pa je na progi v Misanu opravil 20 krogov. V sredo je obiskal še zdravnika, ki mu je dal zeleno luč. Rossi je sporočil, da sta bila treninga v Misanu pozitivna, vendar bo dokončni odgovor dobil po pregledu v Aregonu. "Na srečo sem imel včeraj v Misanu uspešen trening. Poskusil sem tudi dan pred tem, vendar me je po nekaj krogih ustavil dež. Včeraj mi je uspelo odpeljati 20 krogov in dobil sem odgovore, ki sem jih iskal," je uvodoma povedal eden najbolj uspešnih dirkačev razreda MotoGP.

Ga bomo že gledali na dirki v Španiji? | Foto: Guliverimage/Getty Images Ga bomo že gledali na dirki v Španiji? Foto: Guliverimage/Getty Images

Noga ga je po treningu nekoliko bolela

Pozneje se je Rossi zahvalil tudi ekipi, ki mu je pomagala. Rossi je priznal, da je imel po koncu drugega treninga nekaj bolečin v nogi. "Rad bi se zahvalil Dr. Lucidi in osebju, ki so mi pomagali najti najboljše rešitve, da sem lahko vozil s čim manj bolečinami. V sredo sem obiskal zdravnika Dr. Pascarella, kjer smo dobili pozitivne informacije. Na koncu sem se odločil, da odidem v Aragon, kjer bom poskušal tekmovati," je še povedal Rossi.

Ne spreglejte