Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
16. 4. 2019,
15.23

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP Alex Rins

Torek, 16. 4. 2019, 15.23

5 let

Valentinu Rossiju je še kako žal

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,91
Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Konec tedna je bila v Austinu v Teksasu na sporedu dirka motociklistov. Po dolgem času je bil zelo blizu zmagi Valentino Rossi, a se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom, na morebitno novo zmago pa bo moral počakati še nekaj časa. Italijan je na koncu priznal, da je bil Alex Rins boljši od njega.

Alex Rins MotoGP
Sportal V Austinu prva zmaga Alexa Rinsa, Rossi drugi, Marquez padel

Valenitno Rossi je bil na uvodu dirke na drugem mestu in videti je bilo, da bo Marc Marquez znova odpeljal svojo dirko. Španec je na veliko presenečenje vseh padel in se ni več vrnil na stezo. Rossi je prišel v vodstvo in kazalo je, da bi lahko zmagal prvič po letu 2017.

Če Rossi ne bi naredil napak …

Svojo priložnost je ob odstopu Marqueza videl tudi Alex Rins, poznejši zmagovalec dirke. Ta se je hitro "prilepil" na Rossijev zadek motorja in ga štiri kroge pred koncem dirke prehitel. Rossi se je na vso moč trudil, da bi Španca prehitel, a na koncu ostal zadaj. Po tekmi je imel Rossi mešane občutke.

"Žal mi je, da sem izgubil zmago. Ko sem videl, da je Marquez padel, sem si rekel: 'Mogoče mi lahko uspe.' A za tem je prišel Rins. Če sem iskren, sem pritiskal do maksimuma. Dirka je bila hitra, a na koncu je bil boljši od mene. Vozil je zelo hitro in nisem ga mogel prehiteti," je odkrito priznal eden najbolj priljubljenih motociklistov na svetu.

"Pri zaviranju sem naredil dve napaki. Če ju ne bi, bi lahko še napadel v zadnjem krogu, ampak je, kar je. Škoda je, ker že dolgo časa nisem zmagal, ampak močni smo in prihodnjič bomo spet poskusili."

Alex Rins | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Premagal je svojega idola

Veliko več razlogov za veselje je imel Alex Rins, ki je v kraljevskem razredu prvič zmagal. "Zelo sem srečen in nimam besed, s katerimi bi lahko opisal svoje občutke. Suzuki je res opravil dobro delo, potem ko jim je v teh letih uspelo narediti dober motor."

"Dal sem vse od sebe. Premagal sem Valentina, kar je neverjetno. V mladih letih je bil on moj idol," je povedal 23-letni dirkač, ki je že pred sezono na testiranjih čutil, da bi lahko zmagal.

Ne spreglejte