Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
12.47

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

Natisni članek

MotoGP Valentino Rossi

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 12.47

7 let

Valentino Rossi zažugal vihravemu Francozu #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo se je končala dirka serije MotoGP, kjer je bilo, kot je že v navadi, znova pestro. Tokrat sta bila v dogajanje na progi vpletena Valentino Rossi in Johann Zarco, novinec v tem razredu, kaznovan pa je bil Rossi, ki ni bil najbolj zadovoljen s to odločitvijo.

Na zadnji dirki v Austinu je v razredu MotoGP zmagal Španec Marc Marquez (Honda), drugi je bil Valentino Rossi (Yamaha), tretji pa drugi Hondin dirkač Španec Dani Pedrosa. Zmagovalec prvih dveh dirk letošnje sezone, Španec Maverick Vinales (Yamaha), je tokrat ostal brez točk, potem ko je že v začetnem delu dirke zdrsnil in končal ob stezi.

Nevaren dotik se je zgodil v sedmem krogu pri zavoju številka tri, ko je Johann Zarco skušal prehiteti italijanskega veterana. Pri tem sta se dotaknila in Rossi je moral sekati naslednji zavoj. Na srečo na tem zavoju ni bilo peska, če bi bil, bi Valentino najverjetneje končal v njem.

Valentino Rossi: Nisem imel druge možnosti

Pribitek treh desetink so na koncu pripisali Valentinu Rossiju, kar pa ni vplivalo na njegovo uvrstitev na ameriškem asfaltu. Po dirki je 38-letni izkušeni dirkač menil, da je napako storil Zarco. "Rad bi želel govoriti z vodilnimi na tej dirki, saj nisem imel druge možnosti (kot da seka ovinek op. p.). Ko greš 180 kilometrov na uro in na levi strani zagledaš črno senco, se ne odločiš, da boš šel naravnost," je po tekmi razlagal sedemkratni svetovni prvak v najmočnejšem razredu in dodal: "Težava je v Zarcu. Fant je izjemen talent, vendar je storil napako. To ni Moto2, ne moreš prehitevati na takšen način."

"To sem želel storiti, ker sem imel možnost"

In kaj mu je odgovoril 26-letni Francoz, ki je v zadnjih dveh sezonah slavil v razredu Moto2? "To je MotoGP. To se je morda zgodilo, ker nisem mogel naprej. Skušal sem prehiteti Valentina Rossija, ker sem se v tistem trenutku počutil zelo dobro. Pozneje sem izgubil stik in bil je še hitrejši od mene. To sem želel storiti, ker sem imel možnost, da ga prehitim. Če bi razmišljal, ali je možnost ali je ni, bi lahko oba padla," je povedal Johann Zarco, ki je dirko končal na petem mestu.

Ne spreglejte