Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
23. 5. 2017,
17.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Valentino Rossi Maverick Vinales MotoGP

Torek, 23. 5. 2017, 17.04

6 let, 6 mesecev

Valentino Rossi se počuti ogoljufanega

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi pravi, da se je počutil malo ogoljufanega, potem je njegov moštveni kolega Maverick Vinales na stezi v Le Mansu v predzadnjem krogu sekal zavoj in se mu približal, zaradi česar je Italijan v zadnjem krogu zapravil zmago.

Dirka v Franciji je dosegla vrelišče povsem ob koncu, ko je Rossi tri kroge pred koncem dirke prehitel Vinalesa. Rossi se v nadaljevanju dirke Španca nikakor ni mogel otresti, v zadnjem krogu pa je nekaj zavojev pred ciljem storil napako, odstopil, s tem pa je na njegovi tabeli ostala ničla.

Rossi ga ni videl

Vinales je v enem izmed zavojev sekal šikano in se brez večjega tveganja znova "prilepil" na rep Rossijeve Yamahe. Italijan verjame, da se usodna napaka ne bi zgodila, če se mu Španec ne bi tako približal.

"Nisem videl tega, vendar je malo goljufal s sekanjem zavoja," je po tekmi dejal Rossi, ki je v Austinu zaradi podobnega dejanja dobil kazen pol sekunde. "V tistem krogu sem bil zelo hiter – mislim, da je bil čas 1:32:03 –, vendar on je sekal ovinek v sektorju tri in me spet ujel, ko sem imel nekaj prednosti. Če bi ciljno črto prečkal štiri desetinke pred njim, potem verjetno ne bi storil napake. Pravila so takšna, kot so, in v vsakem primeru bi lahko naredil napako."

Ali mislite, da je Maverik Vinales kaj pridobil s sekanjem zavoja na driki v Franciji?

  • Da
    87,45 %
    927 glasov
  • Ne
    12,55 %
    133 glasov
Oddanih 1060 glasov

"Bila je neumna napaka, vendar je bil vseeno zelo uspešen konec tedna." | Foto: Twitter - Voranc "Bila je neumna napaka, vendar je bil vseeno zelo uspešen konec tedna." Foto: Twitter - Voranc Bila je neumna napaka

Ko so ga na novinarski konferenci vprašali, ali mu je žal, da je v zadnjem krogu lovil Vinalesa in potem zdrsnil s proge, je 38-letni motociklist odgovoril: "So dnevi, ko čutiš, da lahko zmagaš. Če ne bi poskusil, ne bi bil nikoli miren. Ta dan sem res čutil, da lahko zmagam, zato sem poskusil. Bila je neumna napaka, vendar je bil vseeno zelo uspešen konec tedna. Še nikoli nisem bil tako močen na tem motociklu."

Maverick Vinales, zmagovalec dirke po Franciji, trdi, da s sekanjem zavoja ni ničesar pridobil. | Foto: Guliverimage/Getty Images Maverick Vinales, zmagovalec dirke po Franciji, trdi, da s sekanjem zavoja ni ničesar pridobil. Foto: Guliverimage/Getty Images

Vinales trdi nasprotno

Maverick Vinales, zmagovalec dirke po Franciji, trdi, da s sekanjem zavoja ni ničesar pridobil. "Ko sem to storil, sem izgubil nekaj časa. Bil sem namreč tik za Valentinom, potem pa sem bil pol sekunde za njim. To ni ničesar spremenilo, ker sem v zadnji krog vstopil z večjim zaostankom," je povedal trenutno vodilni v seštevku svetovnega prvenstva (85 točk). Valentino Rossi je z 62 točkami na tretjem mestu.

Ne spreglejte