Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
17. 8. 2017,
18.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

MotoGP Maverick Vinales Yamaha Valentino Rossi

Četrtek, 17. 8. 2017, 18.02

6 let, 6 mesecev

Valentino Rossi ničesar ne obžaluje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi in Maverick Vinales, Yamahina dirkača razreda MotoGP, sta zadnji konec tedna po dirki v Avstriji povedala, da je bil razlog za slabo uvrstitev velika obraba zadnje pnevmatike. Oba sta od te dirke pričakovala veliko več.

Nihče od njiju se na stezi Red Bull ni mogel boriti za mesta na stopničkah. Vinales je dirko končal na šestem mestu, medtem ko je bil Rossi na koncu na zanj skromnem sedmem mestu. Nekaj uvodnih krogov sta še lahko sledila najboljšim, v nadaljevanju dirke pa so jima tekmeci ušli.

V Avstriji je bila za Italijana precej zahtevna dirka. | Foto: Guliverimage/Getty Images V Avstriji je bila za Italijana precej zahtevna dirka. Foto: Guliverimage/Getty Images Po dvanajstih krogih je bilo konec veselja

Rossi se je tako kot Vinales odločil za tršo različico zadnje pnevmatike in dodal, da mu ni žal za to odločitev. "To je bila zagotovo zahtevna dirka, prav tako za Mavericka in celotno ekipo. Pričakovali smo, da bomo hitrejši in močnejši," je uvodoma povedal Italijan.

"Mislim, da smo od sebe dali maksimum, ne obžalujemo odločitve za nastavitve motocikla in pnevmatik. V prvem krogu sem bil močen in trša različica je bila prava odločitev. Vse smo podredili temu, da ne uničimo zadnje pnevmatike. Po dvanajstih krogih se je zadnja pnevmatika močno obrabila, tako da sem moral upočasniti in težko sem obvladal motocikel. Naredil sem tudi napako pri zaviranju, vendar sem bil vseeno počasen," je povedal izkušeni dirkač, ki meni, da sta bila Ducati in Honda toliko boljša prav zaradi manj obrabljenih zadnjih gum.

Pričakoval je zmago, a ... | Foto: Guliverimage/Getty Images Pričakoval je zmago, a ... Foto: Guliverimage/Getty Images

Pričakovala sta več

"Mislim, da se moramo temu še zelo posvetiti. Posebej Ducati in Honda sta bila hitrejša zaradi manj obrabljenih zadnjih gum. Če pogledate najhitrejši krog in najhitrejši sektor, smo bili zelo blizu, a dirko smo izgubili v drugem delu."

Podobne težave so se pri Yamahi letos že večkrat dogajale. Včasih jim je uspevalo bolj, včasih manj. Oba dirkača Yamahe sta pred dirko pričakovala več. "Pričakoval sem, da se bom vozil spredaj in da sem bom boril za zmago. Imeli smo smolo, še posebej zaradi zadnje pnevmatike, ki je veliko zdrsavala," je na novinarski konferenci povedal 38-letni Rossi.

Ne spreglejte