Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
22. 5. 2017,
12.21

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Valentino Rossi MotoGP

Ponedeljek, 22. 5. 2017, 12.21

6 let, 7 mesecev

Valentino Rossi ne razume, kaj je naredil narobe #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

V nedeljo smo lahko v Franciji v razredu MotoGP gledali dramatično tekmo, ki se je nesrečno končala za Italijana Valentina Rossija. Devetkratni svetovni prvak je zmago zapravil nekaj zavojev pred ciljem in še sam ne ve, kaj je bilo narobe.

Kot je po tekmi povedal italijanski veteran, je bil padec posledica predhodne napake. Rossi se je ob koncu tekme za zmago boril z moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom. Rossi je Španca prehitel v 26. krogu in kazalo je že, da je zmaga v njegovih rokah. A izkušeni Italijan je v zadnjem krogu na zavoju Garage Vert naredil napako in Maverick Vinales ga je prehitel. Rossi je želel svojo napako popraviti in si tik pred ciljem zagotoviti zmago, namesto tega pa je nekaj zavojev pred ciljem padel in dirko končal izjemno razočaran.

Valentino Rossi je imel zmago že v rokah, nato pa ... | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi je imel zmago že v rokah, nato pa ... Foto: Guliverimage/Getty Images

Ne razume, kaj je šlo narobe

"V zadnjem krogu sem naredil napako in Maverick me je prehitel. Vedel sem, da imam še eno možnost, saj sva bila zelo skupaj. Poskušal sem, ker sem vedel, da sem v četrtem sektorju dober, a na žalost se je potem zgodilo nekaj, česar ne razumemo. Ponavadi moraš biti pozoren na sprednje kolo, meni pa je spodneslo zadnje kolo," je po tekmi razlagal Rossi, ki priznava, da je to bila povsem njegova napaka.

Razočaran ni bil samo on, ampak tudi navijači

Rossi je priznal, da je ta padec težko sprejel, saj je imel prvo letošnjo zmago praktično že na dlani. Zdaj bo moral počakati vsaj do prihodnje dirke v Mugellu v Italiji. "Tokrat sem bil res jezen, saj je bila odlična dirka. Mislim, da sem bil pet zavojev oddaljen od zmage, vendar sem v ključnem trenutku naredil napako," je še povedal 38-letni dirkač.

Po tekmi pa ni bil razočaran samo Rossi, ampak tudi navijači po vsem svetu. Družabna omrežja je preplavila fotografija mladega navijača, ki je zaradi svojega junaka potočil solzo.

Ne spreglejte