Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2019,
18.01

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Nedelja, 25. 8. 2019, 18.01

4 leta, 7 mesecev

Motokros (Uddevalla)

Gajser kljub naslovu prvaka ne popušča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

2

Tim Gajser Imola | Tim Gajser je osvojil drugo mesto. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tim Gajser je osvojil drugo mesto.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Čeprav je prejšnji teden osvojil naslov svetovnega prvaka, slovenski motokrosistični as Tim Gajser ne popušča. Na dirki v švedski Uddevalli je bil drugi, le malo pa je zmanjkalo za njegovo deseto zmago v sezoni.

Premagal ga je le Nizozemec Glenn Coldenhoff, ki je slavil tudi prejšnji teden v Imoli. Gajser si je že takrat zagotovil naslov svetovnega prvaka razreda MXGP.

Danes je hitro pokazal, da ga osvojeni naslov ne bo ustavil pri željah po novih uspehih. V prvi vožnji sta mu načrte sicer preprečila manjša napaka in padec, po katerem je izgubil dve mesti, do konca pa ni mogel višje kot do tretjega. Pred njim sta končala Coldenhoff in Romain Febvre.

Povsem drugače je bilo nato v drugi vožnji. Gajser je bolje začel in predse spustil le Febvra. Francoz in Slovenec sta kmalu ujela divji ritem, ki ga preostali tekmeci niso mogli loviti. Gajser je v vsakem krogu zagrozil tekmecu in nakazal, da namerava mimo njega, a mu je to po napadu na skoku uspelo šele nekaj krogov pred koncem.

Grd padec Febvra

Takrat je bil Gajser teoretično zmagovalec dirke; le krog pozneje pa je sledil grd padec Febvra. Na enem od manjših skokov je padel prek motorja in obležal na stezi. S steze so ga morali odnesti na nosilih, za zdaj pa še ni znano, kako hude so njegove poškodbe. Če bo moral predčasno končati sezono, bo njegova odsotnost pomenila hud udarec za francosko reprezentanco na dirki za pokal narodov čez mesec dni v Assnu.

Gajser je, ker je vodil v drugi vožnji, Coldenhoff pa je bil tretji, imel tedaj v žepu zmago v Uddevalli, ki bi bila zanj že okrogla deseta v sezoni. A krog pred koncem je Nizozemec v ostrem boju za drugo mesto le prehitel Latvijca Paulsa Jonassa. To pa je bilo ravno dovolj, da je seštevek dirke pripadel njemu, Gajser se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Nizozemec je zbral 47 točk, Gajser 45, tretji je bil Jonass (38).

Za las se mu je izmuznila deseta zmaga v sezoni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Za las se mu je izmuznila deseta zmaga v sezoni. Foto: Grega Valančič/Sportida

Skupno je v SP, ki je že odločeno, Gajser prvi s 709 točkami, danes četrti Švicar Jeremy Seewer s 511 je drugi, tretji pa je Francoz Gautier Paulin (468), ki je bil danes šesti.

"Težko je bilo prehitevati, a mi je uspelo priti do tretjega mesta"

"Na splošno sem kar zadovoljen. Prvi start je bil dober, a sem potem naredil napako in sta me dva prehitela. Težko je bilo prehitevati, a mi je uspelo priti do tretjega mesta. Druga vožnja je bila boljša, počutil sem se odlično, nisem pa želel prehitro napasti," je današnje dogajanje opisal Gajser.

"Ko sem prišel na prvo mesto, mi je hitro uspelo narediti razliko. sem pa čutil, da za mano poteka hud boj. Ko je Glenn prehitel Paulsa, pa sem že vedel, da ne bom zmagal. A kljub vsemu je bila dirka dobra in sem lahko zadovoljen," je črto pod Švedsko potegnil svetovni prvak.

V razredu MX2 je na Švedskem nastopil Jan Pancar, z 20. mestom v prvi in 14. v drugi je končal na 16. mestu. Slavil je Francoz Tom Vialle pred Nizozemcem Calvinom Vlaandernom in Špancem Jorgejem Pradom. Španec pa je s tretjim mestom na tej dirki tudi že potrdil naslov svetovnega prvaka v tej kategoriji za letošnjo sezono.

Do konca sezone sta še dve dirki, naslednja bo 8. septembra v turškem Afyonkarahisarju.

Že v torek pa bodo lahko navijači Gajserja pozdravili tudi doma, saj bo krovna zveza AMZS zanj pripravila sprejem. Ta bo v Mariboru na Trgu svobode ob 18. uri.

Preberite še:

Sportal Gajserju tretje mesto v kvalifikacijah Uddevalle
Tim Gajser Imola
Sportal Sproščeni svetovni prvak Gajser gre uživat na Švedsko
Tim Gajser
Sportal Tim Gajser svetovni prvak!
Tim Gajser
Sportal Tim Gajser prestal težko obdobje in bil poplačan
Ne spreglejte