Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 4. 2017,
8.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 14. 4. 2017, 8.55

6 let, 7 mesecev

Tim Gajser se veseli slovenskih navijačev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
tim gajser brežice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Svetovna karavana motokrosa se po štirih oddaljenih dirkah seli v Evropo. V Trentinu v Italiji bo ta konec tedna peta dirka svetovnega prvenstva. V elitni kategoriji MXGP bodo tekmovali kar trije slovenski motokrosisti: aktualni svetovni prvak in trenutno vodilni v seštevku prvenstva Tim Gajser, ob njem pa še Klemen Gerčar in Peter Irt.

Na svoj račun bodo ta konec tedna končno prišli slovenski ljubitelji motokrosa, ki se že tradicionalno ob progi Arco di Trento zberejo v velikem številu. Žal se tudi tokrat ni izšlo vse po željah slovenskih tekmovalcev, saj je svoj nastop načrtoval tudi Jernej Irt, ki pa se je pred dnevi lažje poškodoval, zato ga v Italiji ta konec tedna ne bo.

Slovenska trojica bo v nedeljo izredno motivirana. Gajser, Gerčar in Irt so si enotni, da tako številčne podpore domačih navijačev nimajo na nobeni drugi dirki svetovnega prvenstva. Še več, slovenski navijači imajo ob progi celo že svoj ovinek.

V Italiji ga ne čaka najlažje delo, saj bo tekmoval na domačem terenu Italijana Antonia Cairolija. | Foto: Grega Valančič/Sportida V Italiji ga ne čaka najlažje delo, saj bo tekmoval na domačem terenu Italijana Antonia Cairolija. Foto: Grega Valančič/Sportida Gajser je bil na zadnjih dveh dirkah v Argentini in Mehiki razred zase

"Zelo se veselim te tekme, saj bo ogromno slovenskih navijačev in vem, da bo vzdušje pravo. Obenem sem vesel, da so končno na sporedu evropske tekme. Počutje je dobro in po uspešnih zadnjih dirkah tudi v Italiji upam na vrhunski rezultat," je napovedal Gajser, ki po vrnitvi iz Mehike ni počival, saj je pretekli konec tedna odpeljal tudi prvo dirko državnega prvenstva in zmagal. Gajser je bil na zadnjih dveh dirkah v Argentini in Mehiki razred zase in si v seštevku svetovnega prvenstva po štirih dirkah privozil že dvajset točk prednosti. V Italiji ga ne čaka najlažje delo, saj bo tekmoval na domačem terenu Italijana Antonia Cairolija, ki je lani slavil na krilih svojih navijačev, letos pa jim je dolžan še marsikaj.

Šest mesecev je trdo garal

Za Gajserjem se je na državnem prvenstvu uvrstil Klemen Gerčar, ki komaj čaka, da se dokaže tudi v svetovnem prvenstvu. "Komaj čakam tekmo v Italiji, saj sem šest mesecev res trdo garal. Sem v dobri formi in k sreči brez poškodb. Manjka mi le še tekmovalni ritem, kar pa bom pridobil s tekmami," je razlagal Gerčar, ki je zadovoljen tudi s tem, da je letos precej bolj razbremenjen, kot je bil v lanski sezoni.

Klemen Gerčar že komaj čaka dirko v Italiji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Klemen Gerčar že komaj čaka dirko v Italiji. Foto: Grega Valančič/Sportida

Peter, najmlajši član družine Irt, ima na Arco di Trento lepe spomine, saj je lani na italijanski dirki osvojil prvo točko za svetovno prvenstvo. Letos si želi predvsem uživati na motorju, pred dirko pa je povedal: "Že na začetku priprav sem se pred sezono poškodoval, kar je močno otežilo priprave. Nikakor ne morem reči, da sem v najboljši formi, saj sem na motorju šele slab mesec, za mano pa je samo ena tekma. Upam, da bo dirkaški konec tedna potekal umirjeno in brez posebnih pritiskov, saj bom lahko tako sproščen in užival na motorju. Upam na veliko podporo navijačev, kar mi bo zagotovo dalo dodatnih moči."

Motokrosiste v soboto popoldne čakajo kvalifikacije, prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga pa ob 17. uri.

Ne spreglejte