Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
14. 4. 2017,
18.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

VN Trentina Bogomir Gajser motokros Tim Gajser Tim Gajser

Petek, 14. 4. 2017, 18.53

6 let, 7 mesecev

Pred VN Trentina

Tim Gajser pripravljen v Arcu: Vedno merimo na zmago #video

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
tim gajser brežice | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po suverenih zmagah v Argentini in Mehiki je pred svetovnim prvakom Timom Gajserjem ta konec tedna VN Trentina v Arcu. "Poskušal bom odpeljati tako, kot znam, užival bom, sproščen bom. Ko sem sproščen, tudi vozim zelo hitro," je Tim povedal za Planet TV, ki je že na prizorišču dirke.

"Vedno merimo na zmago. A biti mora na koncu na tvoji strani tudi nekaj sreče," je povedal vodilni v prvenstvu MXGP Tim Gajser. Na progi v Pietramurati nedaleč od Gardskega jezera je predlanskim zmagal v MX2, lani pa je po padcu končal na tretjem mestu. Tudi zaradi več tisoč navijačev, ki v nedeljo prihajajo na peto letošnjo dirko svetovnega prvenstva, želi izboljšati lanski dosežek.

"Slišiš krike navijačev in to te še dodatno spodbudi," pravi Tim. "To je ena od mojih najljubših tekem v sezoni, prav zato, ker pride ogromno slovenskih navijačev, ljubiteljev motokrosa, ki potem navijajo za vse nas Slovence." Ta konec tedna bosta v MXGP dirkala še Klemen Gerčar in Peter Irt, v evropskem prvenstvu EMX2 pa 16-letni talent Jan Pancar.


"Tu je specifična podlaga. Zgoraj je malo peska, spodaj je trdo in spolzko. To je zelo zahrbtno, lahko se hitro zgodi zdrs kot lani. A Tim je v formi in jaz se ne bojim. Upamo, da bo, kot zna peljati, kot je pokazal na zadnjih dveh dirkah, odpeljal že jutri na treningih," je v pogovoru za Planet TV povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser.

Nasvet Timu je preprost: "Samo sproščeno." Čeprav organizatorji danes progo še pripravljajo, sta si jo oče in sin že ogledala: "Na progi sva že bila, naštudirala sva linije. Malo so jo spremenili. Gre sicer po istem kot lani. Malo so spremenili rampe, skoke, a ni pretiranih sprememb. Mislim, da bomo imeli dobro pripravljeno progo. Upam le, da jutri ne bo preveč dežja," je še dodal vedno sproščeni Tim, ki si po šesturni vožnji v Arco zdaj najbolj želi počitka.

Ne spreglejte