Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 7. 2017,
13.39

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser MXGP motokros Antonio Cairoli Bogomir Gajser

Petek, 21. 7. 2017, 13.39

6 let, 6 mesecev

Pogovor s svetovnim prvakom

Tim Gajser: Poškodba je preteklost #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Tim Gajser na treningu | Foto Matej Podgoršek

Foto: Matej Podgoršek

Poškodba je preteklost, svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je znova pripravljen za zmage. Vsaj fizično. Je pa načeta njegova samozavest. Da bi se spet lahko boril z najboljšimi, potrebuje eno dobro dirko. Ta konec tedna bo prava priložnost: pred več tisoč slovenskimi navijači na veliki nagradi Češke.

Zaradi več padcev, zlomljene lopatice in dveh izpuščenih dirk je Tim Gajser (Honda) po dveh tretjinah svetovnega prvenstva MXGP na petem mestu. Za vodilnim Antoniom Cairolijem (KTM) zaostaja visokih 168 točk. A čeprav je naslov prvaka praktično izgubljen, 20-letniku iz Pečk motivacije ne manjka. Na preostalih sedmih velikih nagradah cilja na stopničke in zmage.

"Med tem premorom sem trdo treniral. Skušal sem si povrniti izgubljeno. Občutek pred tekmo je dober," po krajšem poletnem premoru v MXGP (nekaj dni je preživel tudi na morju) pove Tim, ki smo ga obiskali na zadnjem domačem treningu pred odhodom na VN Češke. "Ko se poškoduješ sredi sezone, je težko priti nazaj v tisti ritem, v formo, ki si jo imel prej. A mislim, da sva z očetom kar dobro delala in sem kar dobro prišel nazaj. Kaj bo tekma pokazala, bomo pa videli na Češkem."

V Loket na pomoč tudi navijači

Tim Gajser in navijači | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Loket na Češkem, kjer je bil lani drugi, je res prava priložnost za Timovo vrnitev med najboljše. "Proga je podobna našim, hribovita z veliko skoki. Tudi podlaga je podobna tej, na kateri vozimo pri nas," razlaga Gajser, ki si obenem obeta bučno podporo navijačev. "Ogromno jih bo. To je dodatna motivacija ob progi. Jaz jim bom skušal povrniti z dobrim rezultatom."

Težko se je sprijaznil s tem, da ni bil zmožen dirkati za najvišja mesta in da so ga prehitevali tekmeci. A pritiska, vsaj od tovarniške ekipe Honde, ne občuti. "Niti ne. V ekipi hočejo, da se res pozdravim, da sem stoodstoten, in da potem iz tekme v tekmo napredujem. Na prvi tekmi po vrnitvi sem bil deseti, potem šesti, naslednji korak je višje. Jaz se bom potrudil, dal vse od sebe."

Bogomir Gajser: Moramo še glavo urediti

Da Timu do stopničk in zmag zdaj manjka samo še psihološka trdnost, poudarja njegov oče in trener Bogomir Gajser: "Malo moramo še glavo urediti. Na treningih je že pravi, na zadnji dirki pa še ni bil. Na dirki vidim, da ga je malo strah, da je malo v krču. Ni prave sproščenosti." Res je na zadnjem treningu, kljub vročini, brez težav odpeljal dvakrat po 35 minut (plus dva kroga) in ob koncu celo dosegal najhitrejše čase. Pa čeprav je zaradi suhega in trdega terena vozil še s povsem uničeno pnevmatiko."

Ne spreglejte