Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 11. 2016,
11.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

motokros Tim Gajser Tim Gajser

Sobota, 19. 11. 2016, 11.55

6 let, 6 mesecev

Najboljši motošportnik Slovenije leta 2016

Tim Gajser: Pišemo zgodovino. O takšni sezoni sanjaš vse življenje.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Tim Gajser podelitev | Foto Nebojša Tejič/STA

Foto: Nebojša Tejič/STA

Tim Gajser je pri komaj 20 letih dosegel skorajda vse, kar je v njegovem športu mogoče doseči. Postal je svetovni prvak elitnega razreda v motokrosu, tako da nagrada, ki jo je v petek dobil kot najboljši motošportnik Slovenije leta 2016, seveda ni presenečenje. A Gajser že gleda v prihodnost.

Tradicionalna podelitev priznanj najboljšim slovenskim motošportnikom v iztekajočem se letu, ki jo pripravlja AMZS, je imela letos zmagovalca znanega že dolgo. Čeprav so uradno vsi gostje v Festivalni dvorani čakali do konca, da so podelili glavno nagrado večera, so seveda vsi vedeli, da ta ne more pripasti nikomur drugemu kot Gajserju.

Mladenič iz Makol je bil osrednja osebnost, ne le te podelitve priznanj, pač pa tudi sezone 2016. V vrvežu sprejemanja čestitk in iskanja priložnosti za fotografijo z zvezdnikom je našel čas tudi za pogovor s sedmo silo, v katerem pa je, tako kot je zanj značilno, misli že usmeril v prihodnost.

"Težko je govoriti o tem, kakšna bo nova sezona. Ogromno je dejavnikov, sestaviti se morajo vsi koščki. Takšno sezono bo težko ponoviti, a trdo bom delal. Motor je dober, testiramo že, za Katar bom stoodstotno pripravljen. In pripravljen bom tudi za boj za naslov svetovnega prvaka," je o tem, kako gleda na letošnjo izjemno uspešno sezono in kako jo bo skušal ponoviti, dejal Gajser, prvo ime svetovnega motokrosa.

Vse je mogoče, če se hoče

"Težko bo to ponoviti sezono, ampak za to delamo. Ni formule za takšen uspeh. Biti moraš popolnoma predan, jaz pa imam srečo, da imam tudi takšnega očeta." | Foto: Nebojša Tejič/STA "Težko bo to ponoviti sezono, ampak za to delamo. Ni formule za takšen uspeh. Biti moraš popolnoma predan, jaz pa imam srečo, da imam tudi takšnega očeta." Foto: Nebojša Tejič/STA

Gajser je nagrado za najboljšega na svojem področju v Sloveniji prejel drugič; lani je bil nagrajen za naslov v razredu MX2, letos pa je že v uvodni sezoni v najmočnejši konkurenci stopil na najvišjo stopničko skupnega seštevka. V AMZS tako niso imeli težkega dela pri izbiri najboljšega v Sloveniji.

"Sezona je bila res izjemna. O takšni vedno sanjaš, za to treniraš celo življenje. Težko bo to ponoviti, ampak za to delamo. Ni formule za takšen uspeh. Biti moraš popolnoma predan, jaz pa imam srečo, da imam tudi takšnega očeta. Pišemo zgodovino, vem pa tudi, da imamo vsi športniki cilje in želje. Vse je mogoče, če se hoče," je v nagovoru takoj po prejemu nagrade dejal Gajser, ki je seveda tudi vzornik številnim mladim v tej športni panogi.

Brez skrivnosti

"Težko je pozabiti tako dobre rezultate. A treba se je osredotočiti na novo sezono. Testiranja so že v teku, že pričakujemo novo sezono in upamo na najboljše," je v prihodnost pogledal Gajser. | Foto: Grega Valančič/Sportida "Težko je pozabiti tako dobre rezultate. A treba se je osredotočiti na novo sezono. Testiranja so že v teku, že pričakujemo novo sezono in upamo na najboljše," je v prihodnost pogledal Gajser. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pravi, da skrivnosti ni: trdo delo in družina, ki mu stoji ob strani, pa sta njegova aduta za uspeh. Vzpodbudil pa je tudi vse mlade dirkače, ki so pred njim tudi prejemali priznanja za svoje dosežke v sezoni in ki si želijo, da bi nekoč prišli tako visoko.

"Vemo, da pišemo zgodovino. A vsi športniki imajo in imamo želje, cilje. Odreči se je treba marsičemu, nikoli pa ne obupaj. Za oblaki vedno pride sonce. Zato nikoli ne obupajte, vedno pojdite samo naprej," svetuje Gajser.

"Težko je pozabiti tako dobre rezultate. A treba se je osredotočiti na novo sezono. Testiranja so že v teku, že pričakujemo novo sezono in upamo na najboljše," se slovenski as na motorju zaveda, da stara slava, pa naj bo še tako prijetna, v prihodnosti ne bo pomagala.

Po sezoni, ko se je preizkušal tudi v dvoranskem motokrosu, je staknil neprijetno poškodbo, a je tudi ta že skoraj preteklost: "Gre na bolje, čeprav sem si poškodoval mišico, kar potrebuje nekaj več časa. A že normalno treniram, kakšnih velikih bolečin pa ni več."
 

Prve ne pozabiš nikoli

V sezoni 2016 je bilo veliko presežkov: 16 uvrstitev na stopničke, sedem posamičnih zmag, prva že na prvi dirki v elitnem razredu v Katarju ...

Gajserju je v spominu ostalo veliko lepih trenutkov, težko je izluščiti enega samega, je priznal, ko se je spomnil na vse lepo v iztekajočem se letu: "Veliko je bilo lepih spominov, veliko je bilo stopničk v sezoni. Ampak prva zmaga, ko smo v Katarju šokirali svet z dvojno zmago, mi res veliko pomeni. Pa zmage v Mantovi in Arcu, kjer je bilo veliko slovenskih navijačev, tudi tam biti na stopničkah pred takšno množico je nepopisno. Redkim se uresničijo takšne sanje," je sklenil kratek pregled sezone Gajser.

Ne spreglejte