Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2019,
12.45

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tim Gajser Tim Gajser motokros

Četrtek, 16. 5. 2019, 12.45

4 leta, 11 mesecev

Motokros MXGP

Tim Gajser odhaja na pot zelo motiviran

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tim Gajser | Tim Gajser je prejšnji konec tedna prvič v tej sezoni ostal brez stopničk. | Foto STA

Tim Gajser je prejšnji konec tedna prvič v tej sezoni ostal brez stopničk.

Foto: STA

V nedeljo se bo v portugalski Aguedi nadaljevalo svetovno prvenstvo v motokrosu. Po nekoliko slabši predstavi v Mantovi bo skušal do novega vrhunskega rezultata priti tudi Tim Gajser, ki je po petih dirkah na drugem mestu seštevka razreda MXGP. Gajser bo tudi edini slovenski dirkač na Portugalskem ta konec tedna.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je prejšnji konec tedna v Mantovi zasedel šesto mesto, s čimer je prvič v sezoni ostal brez stopničk. Pred tem je na enem svojih najljubših prizorišč v Lombardiji v Pietramurati zmagal, na začetku sezone pa je bil še dvakrat tretji in enkrat drugi.

Zelo razočaran zaradi desetega mesta

Tim Gajser je pred novim izzivom zelo motiviran. | Foto: HRC Tim Gajser je pred novim izzivom zelo motiviran. Foto: HRC V prvi vožnji zadnje dirke je Gajser trikrat padel, tako da je prišel le do roba deseterice. Gajserju je šlo nato v drugi vožnji nekoliko bolje, a se skupno ni mogel prebiti višje od šestega mesta.

"Bil sem zelo razočaran zaradi samo desetega mesta v prvi vožnji. Druga je bila boljša, čeprav ne takšna, kot bi si želel. A včasih je motokros tudi takšen. Gremo naprej, na Portugalskem bom izjemno motiviran, da se spet vrnem na zmagovalno pot," je Gajser napovedal, da bo skušal čim prej pozabiti razočaranje na zadnji dirki.

Zmagal je Italijan Antonio Cairoli, ki tudi prepričljivo vodi v skupnem seštevku. Po peti dirki je Cairoli naskok še povečal, zdaj ima 241 točk, Gajser je kljub slabši uvrstitvi v Mantovi obdržal drugo mesto, ima pa 201 točko.

Vrnitev Francoza Febvreja

V karavano se bo na nedeljski dirki vrnil tudi Francoz Ro Jeffrey Herlings bo izpustil tudi dirko na Portugalskem. | Foto: Reuters Jeffrey Herlings bo izpustil tudi dirko na Portugalskem. Foto: Reuters main Febvre, ki si je na uvodni dirki sezone zlomil gleženj, zaradi česar je nato izpustil naslednje štiri. Še vedno pa ne bo svetovnega prvaka Jeffreyja Herlingsa, Nizozemec se je poškodoval že pred začetkom, vrnitve pa ne načrtuje niti na šesti dirki sezone.

Drugi slovenski predstavnik med elito Klemen Gerčar, ki pa ne nastopa na vseh dirkah, bo preizkušnjo na Portugalskem izpustil, prav tako pa v šibkejšem razredu MX2 ne bo nastopil Jan Pancar, ki se je v tej sezoni sicer že preizkusil na nekaj dirkah.

Dirka v razredu MXGP se bo s prvo vožnjo začela v nedeljo ob 15.15 po slovenskem času, druga bo ob 18.10.

Ne spreglejte