Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 3. 2017,
11.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Bogomir Gajser motokros Tim Gajser Tim Gajser

Četrtek, 2. 3. 2017, 11.55

6 let, 7 mesecev

Pred dirko v Indoneziji

Tim Gajser dobil boj z virozo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Tim Gajser | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Najboljši motokrosist na svetu, Makolčan Tim Gajser, je pozdravil virozo, ki ga je mučila na prvi dirki svetovnega prvenstva v Katarju, tako da bo ta konec tedna v Indoneziji, kjer proge ne pozna, štartal popolnoma pripravljen.

Prva dirka za Tima Gajserja kljub drugemu mestu ni bila preprosta. Pred prihodom v Katar se je bojeval z virozo, ki mu je pobrala precej moči.

O naslovu se ne odloča na prvih petih tekmah

"S Timom nikoli ne iščeva izgovorov v bolezni ali poškodbah, zato tudi tokrat nisva želela poudarjati, da je Tim zbolel. Zdaj lahko povem, da me je resno zaskrbelo, ali bo sploh lahko vozil. Na prostem treningu je sprva zmogel odpeljati le en krog, nato pa smo ga z ekipo toliko pripravili, da je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši," je stanje svetovnega prvaka opisal njegov oče in trener Bogomir Gajser.

"Po dirki je bil zelo izčrpan in na koncu finalne vožnje se ni spustil v dvoboj s Cairolijem. To je bila pametna poteza, kajti o naslovu prvaka se na prvih petih dirkah še ne bo odločalo," je dodal Gajser starejši in povedal, da se Timovo zdravje izboljšuje, tako da bo v nedeljo pripravljen za drugo dirko svetovnega prvenstva.

Bogomir Gajser je razkril, s kakšnimi nevšečnostmi se je ukvarjal njegov sin ob uvodni tekmi v Katarju. | Foto: Matjaž Vertuš Bogomir Gajser je razkril, s kakšnimi nevšečnostmi se je ukvarjal njegov sin ob uvodni tekmi v Katarju. Foto: Matjaž Vertuš

Ta bo +v kraju Pangkal Pinang na povsem novi progi, zgrajeni prav za to dirko. Indonezijskim prirediteljem trenutno največ nevšečnosti povzroča vreme, saj se je nad prizoriščem znesel naliv in načel progo. Nihče od motokrosistov proge ne pozna, kar bo za vse poseben izziv.

Kvalifikacije bodo v soboto zjutraj po našem času, dirka pa v nedeljo. Prva vožnja bo na sporedu ob sedmi uri zjutraj, finalna pa ob deseti uri.

Ne spreglejte