Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2016,
22.24

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

matej Žagar speedway

Sobota, 1. 10. 2016, 22.24

7 let, 6 mesecev

Speedway, Varšava

Žagar tik pod zmagovalnim odrom, a blizu rešilnemu osmemu mestu v SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Matej Žagar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenski speedwayist Matej Žagar je na deseti, predzadnji dirki sezone svetovnega prvenstva v poljskem Torunu osvojil četrto mesto in 15 novih točk v SP. Žagar se je z drugo zaporedno uvrstitvijo v finale približal osmemu mestu v SP, ki omogoča neposredno uvrstitev med elito v tekmovanju Grand Prix tudi v sezoni 2017.

Žagar je preizkušnjo v Torunu začel kot deseti, za osmim mestom in neposrednim obstankom v eliti pa zaostajal za deset točk. Na Poljsko je prišel z dobro popotnico, saj je prejšnji teden v Stockholmu prvič po dolgem času prišel v finale in bil četrti.

Danes je Žagar dirko odlično začel in zmagal v prvih dveh vožnjah, nato pa tudi nadaljeval v tem slogu in po enem tretjem mestu dosegel še dve zmagi, tako da je bil s 13 točkami najboljši v rednem delu.

Doyle končal v bolnišnici, zmaga Iversonu

V polfinalu je Žagar priznal premoč domačinu Bartoszu Zmarzliku, v velikem finalu pa nato ni imel pravih možnosti za preboj na stopničke in je ostal četrti, poljsko dirko pa končal s skupno 15 točkami. Zmagal je Danec Niels-Kristian Iversen pred ameriškim veteranom Gregom Hancockom.

Dirko je zaznamoval tudi padec doslej vodilnega v SP Avstralca Jasona Doyla v tretji vožnji, ki so ga zaradi poškodbe rame prepeljali v bolnišnico in je tekmo končal brez točk. Vodstvo v SP je pred zadnjo dirko, ki bo čez tri tedne v Melbournu, tako prevzel Hancock, ki je že zelo blizu novemu naslovu prvaka.

Za osmim mestom le tri točke

Žagar je v SP še vedno na desetem mestu, a ima z 79 točkami enako izhodišče kot deveti Iversen in 11. Šved Antonio Lindback. Vsi trije pa za rešilnim osmim mestom in Švedom Fredrikom Lindgrenom zaostajajo le še tri točke.

Za Hancockom (134) je drugi Doyle (123), tretji pa aktualni prvak Britanec Tai Woffinden (115).
Ne spreglejte