Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sobota,
16. 7. 2016,
16.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Natisni članek

MotoGP Jorge Lorenzo Valentino Rossi Marc Marquez

Sobota, 16. 7. 2016, 16.47

6 let, 6 mesecev

Senzacionalni Barbera, Lorenzo enajsti na štartu

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,50

Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez si je na Sachsenringu zagotovil četrti zaporedni najboljši štartni položaj za VN Nemčije v kraljevskem razredu MotoGP, takoj za njim Ducatijev poltovarniški dirkač Hector Barbera. Yamahin zvezdnik Jorge Lorenzo bo nedeljsko dirko začel z enajstega štartnega položaja.

Marc Marquez je na kvalifikacijah za VN Nemčije nazorno pokazal, zakaj se mu prilepili vzdevek kralj Sachsenringa. S časom 1:21,160 je tekmece premagal za skoraj pol sekunde. T o je bil njegov četrti zaporedni najboljši štartni položaj na VN Nemčije. Španec je sicer na Sachsenringu nepremagan zadnjih šest let (leta 2010 je zmagal v razredu do 125 ccm, 2011 in 2012 v Moto2, med 2013 in 2015 pa v MotoGP).

Ducatija je v prvo štartno vrsto postavil poltovarniški dirkač Hector Barbera in to s predlanskim Ducatijem (+0,412). Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi si je pridirkal tretji štartni položaj (+0,506). Italijan je imel zelo dober ritem in bi lahko bil na dirki glavni Marquezov rival za zmago.

Rossi namerava presekati Hondino prevlado

Če bo Rossi zmagal, bo prekinil Hondino šestletno prevlado na Sachsenringu (Marquez je tam zmagal zadnja tri leta zapored, pred njim pa trikrat še Dani Pedrosa). Rossi tudi že ima izkušnjo zmage na nemški stezi in to z dvema različnima motorjema (leta 2002 s Hondo, leta 2005, 2006 in 2009 pa z Yamaho).

Marc Marquez je zagrozil s četrto zaporedno zmago na Sachsenringu. | Foto: Marc Marquez je zagrozil s četrto zaporedno zmago na Sachsenringu.

Danilo Petrucci je z lanskim Ducatijem dosegel identični čas kot Rossi, a bo štartal z druge štartne vrste. Tam mu bosta družbo delal Yamahin poltovarniški kolega Pol Espargaro in Suzukijev tovarniški dirkač Maverick Vinales. Ker je razlika med drugim in šestim dirkačem le dve desetinki sekunde, se v nedeljo na štartu obeta noro prerivanje za najboljše položaje v prvem ovinku.

Lorenzo v dveh dneh trikrat na tleh

Največji poraženec nemške zgodbe je aktualni prvak Jorge Lorenzo. Španec je najprej padel na prvem prostem treningu. Njegova kalvarija se je nadaljevala v prvem krogu kvalifikacij, ko je Yamaho spet položil na tla. Padec si je privoščil tudi v odločilnem, drugem delu kvalifikacij in pristal na enajstem štartnem položaju.

Ne spreglejte