Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
26. 9. 2017,
20.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Jorge Lorenzo Maverick Vinales MotoGP Marc Marquez Valentino Rossi

Torek, 26. 9. 2017, 20.20

6 let, 6 mesecev

Še Marc Marquez je bil navdušen nad Rossijem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na zadnji dirki v Aragonu je bilo kar nekaj dirkačev, ki so bili navdušeni na Valentinom Rossijem, potem ko je tri tedne po poškodbi uspešno nastopil na dirki v Španiji. Med njimi je bil tudi Marc Marquez, s katerim imata že nekaj časa "ohlajene" odnose.

Rossi si je 31. avgusta na treningu motokrosa zlomil nogo in celo zdravniki so menili, da bo moral počivati vsaj 30 ali 40 dni. Italijan je na presenečenje vseh 22 dni po poškodbi dirkal v Aragonu. Navdušil je že v kvalifikacijah, ko je zasedel tretje mesto in dirko začel iz prve vrste.

"Res je dobro vozil. Ko sem ga videl pred seboj, sem mislil, da bo zagotovo zmagal.  | Foto: Getty Images "Res je dobro vozil. Ko sem ga videl pred seboj, sem mislil, da bo zagotovo zmagal. Foto: Getty Images Mislil je, da bo Rossi zmagal

V prvi polovici dirke se je Rossi vozil v ospredju, na koncu pa zaradi slabših nastavitev motocikla tekmo končal na petem mestu. Za zmagovalcem Marcom Marquezom je zaostal šest sekund, za svojim moštvenim kolegom Maverickom Vinalesom, pa vsega pol sekunde.

"Res je dobro vozil. Ko sem ga videl pred seboj, sem mislil, da bo zagotovo zmagal. Če je močan na začetku, na koncu … Navadno je na koncu še boljši. Tako kot običajno, se je vrnil močan. To se je videlo tudi na dirki," je povedal Vinales, ki je tekmo končal na četrtem mestu, v skupnem seštevku pa zaseda tretje mesto.

Marquez: Mislim, da tega ni nihče pričakoval

Marquez, ki je Rossija prehitel na sredini dirke in je v Aragonu zmagal še petič v sezoni, je bil nad 38-letnim Rossijem navdušen. "Nekaj neverjetnega je, da je bil po zlomu noge že tukaj. Mislim, da ni tega nihče pričakoval. Njegov talent dela razliko. Neverjetno je tudi to, da je le pol sekunde zaostal za Vinalesom, ki ima enak motocikel, in vedeti je treba, da je še vedno poškodovan.

Valentino Rossi in Jorge Lorenzo | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi in Jorge Lorenzo Foto: Guliverimage/Getty Images

"Telo 38-letnika ali telo 15-letnika ni enako"

Nad njim je bil navdušen tudi Jorge Lorenzo, tretjeuvrščeni na dirki v Aragonu. Dirkač Ducatija ga je občudoval ves konec tedna. "Način, kako se je kvalificiral na dirko in še posebno kako je hitro okreval. Telo 38-letnika ali telo 15-letnika, ki se bistveno hitreje opomore, ni enako. To je res nekaj neverjetnega, kajne? Mislim, da se je iz dneva v dan počutil bolje. In kot je že Marc povedal, kako malo je zaostal za Vinalesom."

Pedrosa ga je kritiziral

Če jih je bilo kar nekaj navdušenih nad izkušenim Italijanom, pa je nekaj pikrih na njegov račun povedal Dani Pedrosa. Rossi mu ni ostal dolžan.

Ne spreglejte