Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
29. 9. 2012,
14.13

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes Lewis Hamilton Michael Schumacher Ross Brawn

Sobota, 29. 9. 2012, 14.13

8 let, 1 mesec

"Schumi si bo vzel še nekaj mesecev za razmislek"

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vodja Mercedesa Ross Brawn trdi, da si bo Michael Schumacher: "Vzel nekaj mesecev, da razmisli, kaj bi počel. Priložnost je, da ostane v Mercedesu, da je nekako povezan z nami."

Ker je bil Michael Schumacher neodločen, ali želi nadaljevati kariero ali ne, so imeli v Mercedesu dovolj oklevanja in so za naslednje tri sezone podpisali z Lewisom Hamiltonom. Kaj sledi za zmagovalca 91 dirk, ostaja neodgovorjeno vprašanje. Triinštiridesetletni Schumacher sam na to temo še ni dal nobene izjave. Ross Brawn, vodja Mercedesove ekipe formule 1 in Michaelov dolgoletni zaveznik, pa meni, da si bo nekdanji sedemkratni prvak vzel še nekaj dodatnih mesecev za razmislek. Prav lahko bi se odločil za eno od vodstvenih vlog v ekipi, za katero je dirkal minule tri sezone. Edina možnost za nadaljevanje kariere se zdi Sauber, kjer bi zapolnil vrzel po odhodu Sergia Pereza.

"Mislim, da si bo Michael vzel nekaj mesecev in dobro razmislil, kaj želi početi v prihodnje," je v pogovoru za Reuters dejal Brawn. "Medtem ko je Michael tehtal, kaj naj naredi, se nam je ponudila priložnost, da dobimo Lewisa in počasi smo prišli do zaključka, da ga moramo podpisati. Michael je za ekipo zelo vesel, a zdaj si bo vzel nekaj mesecev, da razmisli, kaj bi počel. Priložnost je, da ostane v Mercedesu, da je nekako povezan z nami. Zanima ga naprimer razvoj hitrih osebnih avtomobilov in podobno."

"Pritisk je vedno, zdaj bo še večji"

Prihod Lewisa Hamiltona za Mercedes pomeni dodaten pritisk. Da je cilj britanskega dirkača naslov prvaka, ni dvoma, a nemško-angleško moštvo za zdaj nima šampionskega dirkalnika. Brawn ga zna narediti, kar je dokazal pred leti v Ferrariju in v sezoni 2009 z lastno ekipo. "Pritisk je vedno, zdaj, ko smo dobili Lewisa, bo še večji," priznava Brawn. "Mislim pa, da smo ekipa, ki ima potencial, vire in dobre ljudi. Počasi se nam vse sestavlja. K končnemu rezultatu pa bo prispeval tudi Lewis. Verjamem, da bomo v prihodnjih letih imeli dober dirkalnik."

Ne spreglejte