Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
18. 7. 2016,
17.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

MotoGP Yamaha Valentino Rossi

Ponedeljek, 18. 7. 2016, 17.00

6 let, 6 mesecev

Rossi: V takšnih razmerah nas Marquez poje za malico

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Yamahin dirkač MotoGP Valentino Rossi je po bolečem porazu na VN Nemčije poudaril, da dirke skoraj gotovo ni izgubil zaradi napačne gume, temveč prej zaradi tega, ker on in Yamaha v takšnih razmerah nista konkurenčna Hondi.

Valentino Rossi, ki je VN Nemčije končal kot osmi, je zamenjal motor v 23. od 30 krogov in se oborožil z gumo intermediate. Zmagovalec Marc Marquez je v bokse zavil v 17. krogu in se na stezo vrnil z gumo za suho stezo.  

"Največji problem je bil v tem, da sem bil zelo počasen v drugem delu dirke z gumo intermediate, ker nisem čutil niti motorja niti gum. Po težavah, ki smo jih imeli v petek, ko nismo mogli optimalno ogreti prednje gume za suho stezo, smo se odločili, da damo na motor gumo intermediate. Odločitev smo sprejeli skupaj z moštvom, ker je bila v petek prednja guma za suho stezo pretrda."

"Tudi guma za suho stezo bi lahko bila problematična"

"Ne vem, če je to bila napačna odločitev. Če bi lahko čas zavrteli nazaj, bi bilo zanimivo preizkusiti gumo za suho stezo. A na papirju bi lahko bila tudi guma za suho stezo problematična, ker v prvem krogu tudi z gumo intermediate nisem imel nobenega občutka in sem bil zelo počasen."

Rossi in Yamahini inženirji v spremenljivih razmerah tavajo v temi. | Foto: Rossi in Yamahini inženirji v spremenljivih razmerah tavajo v temi.

"Mislim, da v teh razmerah nisem zelo močan, pa tudi naš motor je težko upravljati. Ker ti ne daje dovolj dobrega občutka od začetka. Velika škoda, ker bi se lahko v normalnih razmerah, na suhi ali mokri stezi, boril za zmago. Končal sem kot osmi in izpustil priložnost, da bi nabral kopico točk," je za crash.net svojo zgodbo na Sachsenringu opisal Valentino Rossi.

"Devet dirk je še veliko"

Rossi ima po deveti dirki od 18 za vodilnim Marquezom 59 točk primanjkljaja.

"Zdaj je situacija zelo težka. Na odpeljanih devetih dirkah nisem pobral toliko točk, kot bi jih lahko, ker sem delal napake. Razdalja do Marqueza je zelo velika. A kakorkoli že, čaka nas še drugi del prvenstva. Devet dirk je še veliko. Moramo dobro delati, skušati biti konkurenčni, izvleči maksimum in potem bomo videli."

Rossija pred poletnim premorom čakajo še testiranja v avstrijskem Spielbergu.

Ne spreglejte