Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2013,
8.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi

Ponedeljek, 15. 7. 2013, 8.35

8 let

Rossi: To ni tisto, kar bi jaz rad

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi je po VN Nemčije razkril, da se je njegovo dirkanje po desetih krogih spremenilo v eno samo mučenje z motorjem.

Valentino Rossi, ki je prišel na Sachsenring podprt s svežo zmago iz Assna in temu primerno samozavesten, je upal na potrditev konkurenčnosti, a je ni dobil. Resda je s tretjim mestom osvojil tretje stopničke letos, vendar je bil v igri za zmago le v prvem delu dirke, nato pa je njegova dirkaška predstava drastično padla. Po 30 odpeljanih krogih je za zmagovalcem Marcom Marquezom zaostal debelih 9 devet sekund. Če bi bila zraven še Lorenzo in Pedrosa, bi to verjetno bilo dovolj samo za peto mesto.

''Biti na stopničkah je zmeraj dober rezultat, a pričakoval sem nekaj več. Prvih deset krogov ni bilo slabih, a kmalu zatem so se pojavili pojavile problemitežave: težko sem obrnil motor, še posebej v levih ovinkih mi je odnašalo zadek. Moramo narediti korak naprej, če hočemo obdržati stik z najboljšimi fanti. Naslednja dirka bo na zelo posebni stezi v Laguni Seci in tam bomo poskušali postreči z boljšim rezultatom,'' je po VN Nemčije povedal Valentino Rossi.

Sedemkratni svetovni prvak kraljevskega razreda je ob odsotnosti poškodovanih Lorenza in Pedrose svoj primanjkljaj za najboljšim v prvenstvu iz z 51 točk zmanjšal na 37.

''Pet dirkačev nas je zelo hitrih in smo sedaj zdaj še bolj skupaj, ker sta se žal poškodovala Dani in Jorge, ta konec tedna pa imamo še eno dirko. Če se bom hotel boriti za naslov prvaka, moram postati hitrejši. Imamo načrt, kako narediti korak naprej. Rahlo zamujamo z našim programom. Po dveh zelo težkih sezonah si moram povrniti občutke na tem motorju in vsakodnevno napredovati. Nisem še 100-stoodstoten, an. A to je normalnoobičajno. Prvenstvo je še dolgo in imamo nekaj idej,'' pa je trenutno situacijo v prvenstvu pokomentiral Yamahin tovarniški dirkač.

Ne spreglejte