Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
10.27

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

1

Natisni članek

Dani Pedrosa Valentino Rossi

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 10.27

6 let, 6 mesecev

Rossi brez dlake na jeziku: Če je jezen, potem naj dirka sam #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,25

1

Po nedeljski tekmi v Aragonu se je nad Valentinom Rossijem odkrito jezil Dani Pedrosa. Španec meni, da je Rossi med dirko delal čudne in nešportne manevre. Italijan mu po teh besedah ni ostal dolžan.

Video: YouTube

Dani Pedrosa, ki je na koncu zasedel drugo mesto, se je po tekmi precej jezil na izkušenega Italijana, potem ko naj bi ga ta izrinil na levo stran steze. Čeprav ga je potem uspešno prehitel, meni, da je Rossi igral nepošteno igro. "Lahko se premakneš na levo, vendar da preostale pri 300 kilometrih na uro izrineš s steze. Tega se ne dela," je po dirki dejal Pedrosa.

"Morda sem šel kakšen meter bolj levo, ampak ne vem, morda dirkači mislijo, da so sami na progi." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Morda sem šel kakšen meter bolj levo, ampak ne vem, morda dirkači mislijo, da so sami na progi." Foto: Guliverimage/Getty Images "Vsi drugi delajo meni iste stvari"

Valentino meni, da se njegov konkurent pritožuje brez potrebe. "Veste kaj, če Pedrosa ni zadovoljen, potem naj dirka sam. To si mislim o tem. Vsi drugi delajo meni iste stvari, ko jih želim prehiteti, še posebno v zadnjem krogu. Če sem povsem iskren, se v zavoju številka 14 vedno premakneš na levo. Morda sem šel kakšen meter bolj levo, ampak ne vem, morda dirkači mislijo, da so sami na progi."

Nikoli si ni mislil, da bo dosegel takšen rezultat

Valentino Rossi se je na steze vrnil veliko prej, kot je marsikdo pričakoval, potem ko si je pred tremi tedni na treningu motokrosa zlomil nogo. Zelo dobre vožnje je kazal že v kvalifikacijah, ko je zasedel tretje mesto. Prav tako je bil v prvi polovici nedeljske dirke v ospredju, na koncu pa je pristal na petem mestu in za zmagovalcem Marcom Marquezom zaostal šest sekund.

Še pred tednom dni ni vedel, ali bo lahko sploh nastopil. | Foto: Guliverimage/Getty Images Še pred tednom dni ni vedel, ali bo lahko sploh nastopil. Foto: Guliverimage/Getty Images

Malo so tudi tvegali

"Poskušal sem dati vse od sebe, ampak na koncu sem bil utrujen. Če po pravici povem, si nikoli nisem mislil, da se bom uvrstil med najboljših pet in da se bom na koncu tako dobro počutil. Zelo sem ponosen in vesel, saj še en teden nazaj nisem vedel, ali bom zmožen dirkati. Delali smo dobro, vendar smo se pravilno odločili, mogoče je bilo tudi malce tvegano," je povedal 38-letnik, ki na noben način ni želel izpustiti še ene dirke. "Več dirk izpustiš, več časa porabiš, da se vrneš v pravo formo."

Pri Yamahi imajo še vedno težave z zadnjo pnevmatiko. | Foto: Guliverimage/Getty Images Pri Yamahi imajo še vedno težave z zadnjo pnevmatiko. Foto: Guliverimage/Getty Images

V drugi polovici ima Yamaha še vedno težave

Rossi med dirko v Aragonu ni mislil na poškodovano nogo in med drugim razkril, da v drugi polovici dirke ni izgubljal mesta zaradi poškodbe. "Po mojem mnenju smo zelo konkurenčni, vendar na žalost imamo še vedno težave z zadnjo pnevmatiko. Mislim, da sem sposoben še hitreje prečkati ciljno črto, ampak v drugi polovici dirke imamo še vedno težave. Ta trenutek sta Ducati in Honda boljša, tako da moram še naprej delati na tem."

Ne spreglejte