Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
24. 9. 2017,
10.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Valentino Rossi

Nedelja, 24. 9. 2017, 10.04

6 let, 6 mesecev

Rossi bo zaradi zlomljene noge na dirki še kako trpel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Valentino Rossi, dirkač v razredu MotoGP, pričakuje, da bo na nedeljski tekmi v Aragonu zaradi zlomljene noge še kako trpel, čeprav je v sobotnih kvalifikacijah presenetljivo zasedel 3. mesto.

Valentino Rossi za marsikaterega ljubitelja motociklizma predstavlja pravi čudež. Samo po treh tednih, ko si je na treningu motokrosa zlomil nogo, Italijan kaže izjemne vožnje. Nedeljsko tekmo bo začel s prve vrste. Rossi je po kvalifikacijah povedal, da se na motorju počuti vsak dan bolje, vendar pa bo nedeljska tekma, ko bodo dirkači morali odpeljati 23 krogov, zanj izjemno zahtevna.

Ko so ga vprašali, kaj pričakuje od same dirke, je bil izkušeni motociklist previden. "Veste, ko sem se v petek zjutraj zbudil, sem čutil bolečino. V soboto je bilo stanje že boljše. Če se bo tako nadaljevalo in bo v nedeljo še bolje, bom lahko vozil celotno dirko, vendar bomo morali počakati in videti."

Valentino Rossi je bil na sobotnih kvalifikacijah tretji. | Foto: Guliverimage/Getty Images Valentino Rossi je bil na sobotnih kvalifikacijah tretji. Foto: Guliverimage/Getty Images

Še sam je bil presenečen

"Zagotovo bo s pnevmatikami za dirko težje voziti. Dirka je že v normalnih pogojih zahtevna, zato bom zagotovo trpel, vendar bom vseeno poskusil," je še povedal Valentino, ki je bil nad sobotnimi rezultati v kvalifikacijah tudi sam presenečen.

"Za vse je bilo presenečenje, saj nismo vedeli, kaj naj pričakujemo. Teden dni nazaj sem pomislil, da bi lahko tekmoval v Aragonu. Naredil sem nekaj krogov in ugotovil, da bom lahko vozil, vendar z velikimi bolečinami. K sreči je bila noga vsak dan boljša," je na novinarski konferenci razkril 38-letni dirkač, ki meni, da je tokrat še toliko bolj pomembno, da bo štartal v prvi vrsti.

"Treba je razumeti, da moramo še veliko postoriti, saj s tekmovalnimi pnevmatikami nimam tako dobrega ritma. V nedeljo bomo skušali to še izboljšati."

Vodilni Dovizioso meni, da Rossi na dirki ne bo tako hiter

Andrea Dovizioso, ki je v skupnem seštevku z Marquezom v vodstvu in je v kvalifikacijah zasedel sedmo mesto, meni, da se njegov rojak na dirki ne bo mogel boriti za najvišja mesta. "Ko vidite, kako se vozi, je videti povsem v redu in hiter. Pričakujem, da bo hiter, vendar ne tako kot v kvalifikacijah."

"Bomo videli, kako bo na dirki. Ko daš na motocikel mehkejšo različico pnevmatik in voziš na polno, je način vožnje povsem drug. Narediti dober krog ali pa biti konkurenčen na celotni dirki je povsem druga zgodba," je povedal Dovizioso.

Ne spreglejte