Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Nedelja,
2. 9. 2012,
16.43

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Romain Grosjean Fernando Alonso Lewis Hamilton Sergio Perez nesreča nesreča

Nedelja, 2. 9. 2012, 16.43

8 let, 1 mesec

Redkobesedni o nesreči: Glavno, da smo vsi celi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Ne želim govoriti o nesreči," je vidno razočaran po VN Belgije dejal Lewis Hamilton. Ostaja 47 točk za Fernandom Alonsom. "Glavno je, da smo vsi celi," je strasti miril krivec Romain Grosjean.

Dva od petih najresnejših kandidatov za naslov prvaka sta VN Belgije končala že v prvem zavoju: vodilni Fernando Alonso (Ferrari) in zdaj petouvrščeni Lewis Hamilton (McLaren). Množično trčenje, v katerem je odstopil še Sergio Perez (Sauber), s poškodovanim dirkalnikom pa sta morala v bokse Kamui Kobajaši (Sauber) in Pastor Maldonado (Williams), je povzročil Romain Grosjean (Lotus), ki je zapeljal v desno in s pnevmatikami "zapel" s Hamiltonom. Sledil je kaos. Francoz se ni prvič letos v prvem krogu zapletel v nesrečo. Dogodka brez ogleda posnetka ni želel komentirati. "Imel sem zelo dober štart, nato pa bum. In bilo je konec dirke. Nisem videl posnetka in zato nima smisla, da bi komentiral situacijo. Glavno je, da smo vsi celi. Zame je to najbolj pomembno." Res je: le malo je manjkalo in s svojim Lotusom bi zadel v Alonsovo glavo.

Hamilton je takoj po izstopu iz kokpita Grosjeanu namenil nekaj ostrih besed, nato pa je bil v "paddocku" dirkališča Spa redkobeseden. "Ne želim govoriti o nesreči. Čestitke le Jensonu. Odpeljal je fantastično dirko. Zgledalo je kot sprehod skozi park." Njegov ekipni kolega Jensona Button je namreč z vodstvom od štarta do cilja zmagal v drugič v sezoni. Čeprav je starejši od obeh Britancev v McLarnu zdaj le še 16 točk za mlajšim, pa Hamiltona zmaga kolega veseli. "Lepo je videti, da imamo dober ritem. Na naslednji dirki moram takšen vikend uprizoriti jaz."

Sergio Perez, ki se je pred štartom odkrito spogledoval s svojo prvo zmago, je bil le nedolžna žrtev nesreče iz uvodnega kroga. Po odličnih kvalifikacijah se je VN Belgije za ekipo Sauber spremenila v pravo nočno moro (Kamui Kobajaši je končal na 13. mestu). "Pred prvim zavojem sem zaviral, nakar je vame zadel eden od tekmecev. Ničesar nisem mogel narediti. Plačali smo za napako enega dirkača."

Ne spreglejte