Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 1. 2008,
21.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 9. 1. 2008, 21.54

8 let

Pri McLarnu opravili prvi test bolida MP4-23

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Britansko-nemško moštvo formule ena, McLaren Mercedes, je v sredo v španskem Jerezu uspešno opravilo prvi test dirkalnika MP4-23, ki ga bosta v sezoni 2008 vozila Lewis Hamilton in Heikki Kovalainen.

Čeprav je levji delež preizkusa opravilo testno moštvo McLarna, na čelu z voznikom Pedrom de la Roso, pa je bila v Jerezu tudi priložnost, da se je za krmilo »srebrne puščice« prvič usedel tudi mladi finski dirkač Kovalainen.

Slednji je v prenovljenem dirkalniku, ki naj bi bil po besedah vodje ekipe McLaren Mercedes, Martina Whitmarsha, precej hitrejši od lanskega MP4-22, odpeljal 128 kilometrov, njegov najboljši čas dneva pa je bil 1:20,559. »Vedno sem izjemno užival na prvih vožnjah z novim avtomobilom. To je prav poseben občutek, nekoliko napet, a silno razburljiv,« je za revijo Autosport povedal 26-letni finski dirkač, sicer novinec pri srebrnih, in dodal: »Prvi vtisi o dirkalniku so zelo dobri. Čaka nas sicer še zelo naporen program razvoja in testiranj, a današnji prikaz zmogljivosti vliva optimizem.«

Izkušeni španski testni dirkač McLarna Pedro de la Rosa je z novim bolidom odpeljal 177 kilometrov in postavil najboljši čas 1:19,655, z zmogljivostjo MP4-23 pa je bil prav tako zadovoljen. »Občutek v avtomobilu je odličen, test pa je bil zelo ohrabrujoč. Že drugič sem imel priložnost voziti popolnoma nov dirkalnik, sicer pa je to že osmi McLarnov bolid, ki sem ga testiral,« se je pohvalil de la Rosa in dodal: »Ta del sezone, od predstavitve dirkalnika pa do prve dirke svetovnefga prvenstva, je za nas, testno moštvo, najbolj delaven del leta. Preden dirkalnika potujeta v Avstralijo nas čaka 18 testnih dni na stezi, v tem času pa moramo opraviti ogromno dela.«

»Mnogo truda je bilo potrebnega, da smo za testiranje v Jerezu pripravili dva dirkalnika, do začetka sezone pa nas čaka nadaljnji razvoj. Mnoge komponente se bodo namreč spreminjale, bolidu pa bomo dodali tudi marsikatero novo. Zavezani smo zmagovanju, saj vemo koliko to pomeni našim glavnim pokroviteljem. Vsi se že veselimo sezone, ki bo zagotovo razburljiva,« pa je še povedal Martin Whitmarsh.

Lewis Hamilton se bo v MP4-23 prvič usedel v četrtek, ko se bo v Jerezu pridružil Heikkiju Kovalainenu.

Ne spreglejte