Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
28. 8. 2017,
21.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Marc Marquez MotoGP

Ponedeljek, 28. 8. 2017, 21.00

6 let, 6 mesecev

Pri 300 kilometrih na uro bi lahko Marquez poletel z motorja #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Marc Marquezs | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Na dirki razreda MotoGP v Silverstonu smo videli izjemen boj, med drugim ga je zaznamoval odstop Marca Marqueza. Španec je po dirki povedal, da se je moral ob eksploziji motorja hitro odzvati, sicer bi lahko pri 300 kilometrih na uro dobesedno poletel z motocikla.

Marc Marquez je moral na zadnji dirki zaradi okvare (eksplozije) motorja odstopiti v 14 krogu dirke, potem ko je bil v tistem trenutku na tretjem mestu za Valentinom Rossijem in Andreo Doviziosom. "V tistem trenutku nisem razmišljal, kaj se je zgodilo, razmišljal sem samo o prvenstvu," je uvodoma povedal Marquez, ki je zdaj v skupnem seštevku na drugem mestu in za vodilnim Doviziosom zaostaja devet točk. Tretji je Maverick Vinales, četrti pa Valentino Rossi.

"Takoj sem stisnil sklopko"

"Tiste majhne prednosti, ki smo jo imeli pred dirko, nikoli ne želiš zapraviti na takšen način. To je pač del dirkanja in lahko se zgodi kadarkoli. Najbolj pomembno je bilo, da smo se borili za zmago," je povedal Marquez, ki se je moral ob eksploziji motorja hitro odzvati, saj bi se lahko zgodila nesreča.

"Motor je do tistega zavoja delal brezhibno, nato pa je bila eksplozija motorja. Takoj sem stisnil sklopko, saj sem začutil, da mi zadnje kolo blokira, in pri 300 kilometrih na uro nisem želel poleteti," se je tistega trenutka spominjal Marquez.

Jasno je, da je imel Hondin motor mehanske težave, a Marquez je prepričan, da bodo mehaniki kmalu odpravili napako. "Verjamem, da bodo pri Hondi hitro našli rešitev in da bomo v prihodnje še boljši."

"Na motociklu sem se res dobro počutil in sem nadzoroval dirko, v zadnjih krogih bi lahko napadal." | Foto: Getty Images "Na motociklu sem se res dobro počutil in sem nadzoroval dirko, v zadnjih krogih bi lahko napadal." Foto: Getty Images Na motociklu se je res dobro počutil

Marquez je dirko začel s prvega mesta, a je že takoj na začetku izgubil vodstvo. Kljub temu je bil prepričan, da bi se na koncu lahko boril za zmago. "Poskušal sem nadzorovati dirko tako, da sem ohranjal sprednjo pnevmatiko. Ta je ob visokih temperaturah naša glavna težava. Kljub temu sem se lahko brez težav vozil za Maverickom Vinalesom. Videl sem, da je Rossi v vodstvu, vendar ni bil tako daleč. Res sem se dobro počutil na motociklu in nadzoroval dirko, v zadnjih krogih bi lahko napadal."

Vmes se je v boj za zmago vmešal poznejši zmagovalec  Dovizioso in Španec je kmalu ugotovil, da je on dirkač, ki bo na koncu krojil vrh. "Ko je 'Dovi' prehitel mene in Vinalesa, sem mu takoj sledil, saj sem vedel, da zelo dobro vozi. Na dirki sem se boril za zmago proti Yamahi in Ducatiju, zato ostajam optimističen," je še povedal 24-letni dirkač iz Cervere.

Ne spreglejte