Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
7. 8. 2017,
10.42

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

Valentino Rossi

Ponedeljek, 7. 8. 2017, 10.42

6 let, 7 mesecev

Poziv za Rossija je prišel prepozno

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
Valentino Rossi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo se je na Češkem v Brnu končala dirka svetovnega motociklističnega prvenstva, kjer je Valentino Rossi zasedel četrto mesto. Vzrok za to je bila slaba strategija pri menjavi motorja med dirko.

V uvodnih krogih dirke se je izkušeni Italijan boril za vodstvo, vendar se je pozneje prepozno odločil za menjavo motorja, saj je v bokse prišel šele v petem krogu. Ko je prišel nazaj na stezo, je bil šele na 12. mestu, do konca dirke pa se mu je potem uspelo prebiti do četrtega mesta.

Pred njim sta se uvrstila Hondina dirkača Marc Marquez, Dani Pedrosa ter njegov moštveni kolega Maverick Vinales. Vsi trije dirkači so v bokse prišli pred njim, še najboljšo taktiko je ubral Marquez, ki se je za menjavo motorja že v drugem krogu dirke.

Dirke, ki mu niso pisane na kožo

Po dirki je Rossi priznal, da ni najboljši pri odločitvah, ko je treba pri spremenljivih vremenskih razmerah menjati motocikel.  "Zmeraj je težko v teh razmerah. Prepričan sem, da mi takšne dirke niso pisane na kožo, vendar na koncu rezultat ni tako slab. Mislim, da se lahko v povsem mokri ali povsem suhi dirki lahko zagotovo borim za stopničke. Vseeno je bil dober vikend, ker v ekipi dobro delamo in se dobro počutim na motociklu," je na novinarski konferenci povedal Rossi.

Valentino Rossi | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

V boks bi moral krog prej

"Škoda je, da nismo uspeli dobiti več točk. Lahko bi prišli do stopničk, vendar vseeno, v teh razmerah četrto mesto ni tako slabo," je dodal 38-letni dirkač, ki je med drugim poudaril, da tokrat pri menjavi motorja ni samo on zamočil.

Lani v Sachsenringu ni upošteval navodil iz boksa, na zadnji dirki v Brnu pa je bil položaj nekoliko drugačen. "Lani v Sachsenringu so mi dali znak, da zapeljem v bokse, a sem nadaljeval. Tokrat sem si  rekel: 'Ko vidim tablo, takoj zapeljem v boks, obljubim'. Na žalost je poziv prišel prepozno. Zagotovo v tem nisem najboljši, ampak mislim, da bi moral v boks zapeljati en krog prej, zmanjkalo pa je tudi nekaj sreče," je še povedal trenutno četrti na lestvici razreda MotoGP.

Ne spreglejte