Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
19.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Avstralija Honda Dani Pedrosa Nicky Hayden MotoGP

Torek, 18. 10. 2016, 19.57

6 let, 6 mesecev

Poškodovanega Pedroso bo v Avstraliji nadomeščal "Kentucky Kid"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nicky Hayden | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španski motociklist Dani Pedrosa še okreva po padcu na petkovem treningu pred dirko za VN Japonske v Motegiju. Na dirki v Avstraliji ga bo za krmilom Repsol Honde nadomeščal Američan Nicky Hayden.

Pedrosa si je ob padcu na Japonskem zlomil ključnico in že prestal operacijo v Barceloni. "Nekaj dni po operaciji sem čutil močno bolečino, zdaj pa se stanje počasi izboljšuje. Bolnišnico sem že zapustil, v sredo pa imam pregled, po katerem bo tudi bolj jasno, kdaj se bom lahko vrnil na motor," je za motogp.com povedal Pedrosa, ki on tem ni pozabil čestitati moštvenemu kolegu Marcu Marquezu za osvojeni naslov svetovnega prvaka.

Pedroso je na Japonskem nadomeščal Hiroši Aojama, na naslednji preizkušnji v koledarju moto GP, dirki za veliko nagrado Avstralije na Phillip Islandu, ki bo na sporedu konec tedna, pa bo Špančevo hondo upravljal ameriški veteran Nicky Hayden, so sporočili iz ekipe Repsol Honda.

Američan pričakuje čustven konec tedna

"Daniju želim čimprejšnje okrevanje. Vem, da se bo vrnil boljši, kot je kadarkoli bil. Kar se tiče pa mene, pa lahko povem, da je izjemno naporno, a sem možnosti za vrnitev v sanjsko ekipo zelo vesel. In to deset let po osvojitvi mojega prvega naslova prvaka v moto GP. Konec tedna v Avstraliji bo zame zelo čustven," je povedal 35-letni Američan, z vzdevkom "Kentucky Kid", ki je bil svetovni prvak kraljevskega razreda leta 2006.

Hayden letos sicer dirka v prvenstvu Superbike za moštvo Honde, je pa tudi v tej sezoni že enkrat nastopil v moto GP, na dirki v Aragonu je nadomeščal poškodovanega Jacka Millerja (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) in s 15. mestom prišel do ene točke. V Avstraliji Hondi pomaga v boju za naslov konstruktorskega prvaka.      

Ne spreglejte