Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
18. 8. 2012,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

MotoGP Honda Dani Pedrosa

Sobota, 18. 8. 2012, 20.50

8 let

"Pole" Pedrosi, Stoner strgal vezi v gležnju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na kvalifikacijah za 11. dirko sezone MotoGP-ja je bil prvi Dani Pedrosa. Casey Stoner si je v grozljivem padcu strgal vezi v gležnju. Padel je tudi Nicky Hayden in obležal brez zavesti.

Aktualnega prvaka Avstralca Caseyja Stonerja (Honda) je na kvalifikacijah VN Indianapolisa v zavoju številka 13 vrglo s sedeža, nakar je z nogami trdo pristal na tleh. Skušal se je pobrati, a je takoj občutil bolečino v gležnju. Takrat vodilnega na kvalifikacijah so prepeljali v zdravstveni center - zaradi suma zloma desnega gležnja je moral na rentgen. Prvi izvidi kažejo, da ni nič zlomljenega, ima pa tretjuvrščeni v skupnem seštevku (za Jorgejem Lorenzom zaostaja 32 točk) strgane vezi. Magnetna resonanca je potrdila poškodbo vezi. Njegov nastop na nedeljski dirki je vprašljiv.

Osem minut pred koncem kvalifikacij je sledil nov padec. Brez zavesti je obležal Nicky Hayden (Ducati). Ker je moral na stezo zdravniški avto, so izobesili rdeče zastave. Hitro se je vrnil k zavesti in pomahal navijačem. Po prvih podatkih Američan ni utrpel hujše poškodbe, a ostaja na pregledih. Padel je v 13. zavoju. Tudi Yamahin Američan Ben Spies je v tem istem ovinku pristal na tleh, a se sam pobral in lahko nadaljeval s kvalifikacijami, ki jih je končal na četrtem mestu.

Z 61 tisočinkami prednosti pred Jorgejem Lorenzom (Yamaha) je pred prekinitvijo vodil Dani Pedrosa (Honda). Valentino Rossi (Ducati) je bil s sekundo in sedmimi desetinkami zaostanka na 11. mestu. V zadnjih minutah sta tako Pedrosa kot Lorenzo še izboljšala svoja časa, a Španec na Hondi je ostal prvi. Svoj tretji sezonski "pole" si je priboril desetinko pred rojakom na Yamahi. Iz prve vrste bo 11. dirko sezone v nedeljo ob 20.00 začel še Italijan Andrea Dovizioso (Yamaha Tech 3). Italijan Rossi je s skoraj dvema sekundama zaostanka ostal na 11. mestu. Nova katastrofa za Italijana: pred njim je bil na 10. mestu celo dirkač s CRT-motociklom Randy de Puniet (Aspar Aprilia).

V najšibkejšem razredu Moto3 si je prvi štartni položaj priboril vodilni v skupnem seštevku Sandro Cortese (KTM). Danny Kent (KTM) in Maverick Vinales (FTR Honda) sta za njim zaostala manj kot desetinko. V Moto2 je bil na kvalifikacijah najhitrejši Pol Espargaro (Kalex). Favorit za naslov prvaka in naslednje leto dirkač v kraljevem razredu Marc Marquez (Suter) bo štartal z drugega mesta.

Ne spreglejte