Pedrosa: Lovljenje Lorenza je bilo preveč tvegano

Dani Pedrosa, ki je najboljši štartni položaj zapravil že v prvem krogu VN Italije, je po dirki zatrdil, da je bilo lovljenje Jorgeja Lorenza preveč tvegano, zato se je sprijaznil z drugim mestom.

1 / 2

Foto: Reuters

2 / 2

Foto: Reuters

Pedrosa je po odpeljanih 23 krogih za zmagovalcem Lorenzom zaostal nekaj več kot 5 sekund, a na dirki ni bil niti za trenutek v igri za zmago.

''V prvem ovinku sem pozno zaviral, a sem se malo uštel in Jorge je bil že pred menoj. Nekaj krogov kasneje me je presenetil še Dovizioso. Tudi on me je prehitel. Nekaj krogov sem potreboval, da sem ga prehitel nazaj. A v tem času je Lorenzo že naredil majhno razliko. Ko sem se vrnil v svoj ritem in začel postavljati čase okoli 1:47, mi je nenadoma začelo odnašati zadek in Honda je postala zelo nervozna. Zaradi tega sem se odločil, da upočasnim. Če bi hotel ujeti Lorenza, bi moral non stop voziti 1:47. On je bil resnično močan,'' se je po dirki pridušal Dani Pedrosa.

Čeprav je Jorge Lorenzo zmagal z udobno prednostjo pred Pedroso, pa je šokiral z izjavo, da ni bilo lahko premagati rojaka: ''Vedel sem, da bo zelo zahtevna dirka, ker je tudi Dani imel zelo dober ritem. Zaradi tega sem ga skušal prehiteti v prvem ovinku in nato narediti razliko. Vedel sem namreč, da se nekoliko mučijo z novimi gumami. Dani mi je zelo tesno sledil. V prvih desetih krogih si nisem mogel privoziti prednosti.''

Andrea Dovizioso je tretje mesto na domači stezi opisal kot sanjski rezultat: ''Stopničke tukaj so za italijanskega dirkača čudovite. To je sanjsko. Zelo dobro sem štartal, zelo dobro sem odpeljal prvih nekaj krogov. A nisem imel takšnega ritma kot Lorenzo, zato nisem mogel obdržati vrhunskega nivoja skozi celotno dirko.''

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano