Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 8. 2016,
16.44

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Tim Novak Nemčija reli

Ponedeljek, 22. 8. 2016, 16.44

7 let, 7 mesecev

Na reliju svetovnega prvenstva v Nemčiji uspešno nastopil tudi Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dani Sordo WRC Nemčija | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Na reliju za svetovno prvenstvo v Nemčiji, ki je v okolici Trierja potekal konec tedna, je nastopil tudi slovenski dirkač Tim Novak. V konkurenci pokala Opel Adam je na tekmovanju, ki je v tej kategoriji imelo dva ločena dela, osvojil četrto in sedmo mesto.

Dirka v Trierju je bila za tekmovalce tega pokala letošnji največji in najprestižnejši tekmovalni dogodek. Tim Novak in sovoznik Uroš Ocvirk sta ga končala na visokem četrtem in sedem mestu.

Ker je bila dirka tako dolga, imela je skoraj 307 kilometrov hitrostnih preizkušenj oziroma skupno okrog 1200 kilometrov, je za majhne Ople Adame veljal petkov del posebej, sobotni pa je bil združen z nedeljskim.

Komaj sta se privlekla do cilja

"Presrečen sem s prihodom v cilj, saj smo imeli kar nekaj težav. Že tako težke HP so bile precej popeskane, ponekod tudi mokre in zelo spolzke, na koncu pa sva se komaj privlekla do cilja, saj sva zadnji dve HP odpeljala s počeno polgredjo. Zato sva tudi morala prepustiti težko zasluženo šesto mesto tekmecu," je dejal 22-letni Novak.

Na startu je bilo 14 posadk iz Finske, Švedske, Irske, Češke, Nemčije ter Slovenije.

V soboto loterija z izbiro pnevmatik

"Sploh petkove HP so bile ene najtežjih, kar sem jih vozil v življenju. Bile so tako tehnično zahtevne kot tudi hitre in s slabo podlago, zato so bile tudi fizično izredno zahtevne. Zato sem toliko bolj vesel, da sva imela soliden ritem. V soboto pa je bila loterija z gumami, pri kateri pa nismo imeli ravno najbolj srečne roke, v nedeljo pa je razobesila belo zastavo še polgred," je še dodal Leščan.

S tem uspehom sta Slovenca prišla na peto mesto v trenutnem skupnem seštevku, do konca sezone pa ju čaka le še reli 3-Städte, saj so reli Baden-Württemberg odpovedali.

Ne spreglejte