Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 17.09

8 let

Motokrosisti začenjajo s svetovnimi nastopi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V španski Talaveri de la Reini se bo ta konec tedna začelo letošnje tekmovanje za svetovno prvenstvo v motokrosu v razredu MX3 in evropsko prvenstvo do 125 kubičnih centimetrov.

Tudi letos je v koledarju dirk VN Slovenije v Orehovi vasi, na sporedu bo 13. julija. Sašo Kragelj (Geodrill RT) pa bo v MX3 edini stalni slovenski predstavnik.

V tekmovanju za svetovno prvenstvo v motokrosu se vsako leto pojavi kakšno novo prizorišče in zaradi povečanega obsega dirk je tekmovanje za motokrosiste vse bolj naporno. To sezono bo prvenstvo izredno dolgo. Sestavljeno bo iz kar 16 dirk, ki bodo po tradiciji razporejene po celotni Evropi. Da bo tekmovanje še bolj zanimivo in pestro, bodo avgusta motokrosisti prvič dirko odpeljali tudi v Čilu. Stalnica serije za svetovno prvenstvo MX3 pa ostaja dirka na slovenskih tleh. Letos bodo v Orehovi vasi priredili deseto dirko sezone, ob tem pa bodo po enoletnem premoru izpeljali še dirko evropskega prvenstva do 125 ccm. Zato se na legendarni slovenski progi za motokros obeta nastop več kot 120 najboljših motokrosistov. Tekmovanje se bo odvijalo 12. in 13. julija, slovenski prireditelji tekmovanja najvišje ravni pa znova pričakujejo veliko število navijačev.

Prva dirka brez Kraglja

Sašo Kragelj bo letos edini stalni predstavnik Slovenije v razredu MX3. Toda Kragelj, ki je preteklo sezono končal na skupnem visokem sedmem mestu, se prve dirke ne bo udeležil. To sezono največ znova pričakuje od domačega nastopa v Orehovi vasi, vendar ga do takrat čaka še kar nekaj prevoženih kilometrov po preostalih oddaljenih prizoriščih. Tako bo na uvodni preizkušnji sezone v Španiji ob odsotnosti poškodovanega Matevža Irta (Sitar racing) tekmoval le en slovenski predstavnik. To bo njegov brat Jernej Irt (Sitar racing), ki se bo pomeril v tekmovanju za evropsko prvenstvo. Irt je imel pred sezono kakovostne priprave, kar je že dokazal z dvema zmagama na prvi dirki za državno prvenstvo ter nekaj dobrimi uvrstitvami na pripravljalnih tekmah v Italiji. Konkurenca bo izredno močna, saj je na dirko prijavljenih kar 92 tekmovalcev, kar pomeni, da bo v kvalifikacijah obtičala dobra polovica sodelujočih. Irt z uvrstitvijo na dirko ne bi smel imeti težav in če mu bo šlo vse po načrtih, bo zagotovo vknjižil svoje prve točke te sezone. Kvalifikacije tekmovanja za evropsko prvenstvo bodo v soboto popoldne, prva dirka nove sezone pa sledi v nedeljo ob 12. uri.

Prav tako bodo ta konec tedna s tekmovanjem začeli motokrosisti, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu MX1 in MX2. Svojo prvo dirko bodo odpeljali v Belgiji, Slovenci pa v tem tekmovanju ne bodo imeli predstavnikov.

Ne spreglejte