Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 6. 2017,
17.50

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

MXGP Tim Gajser Tim Gajser Antonio Cairoli motokros Clement Desalle

Nedelja, 11. 6. 2017, 17.50

6 let, 6 mesecev

MXGP, Rusija

Zmaga Belgijcu, vodilni v skupnem seštevku Cairoli pod zmagovalnim odrom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Clement Desalle | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Belgijec Clement Desalle je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva v motokrosu v ruskem Orljonokou. Na dirki elitnega razreda MXGP ni bilo svetovnega prvaka Tima Gajserja, ki še okreva po poškodbi, vodilni v skupnem seštevku Italijan Antonio Cairoli pa je bil tokrat peti.

Desalle je dobil drugo vožnjo preizkušnje v Rusiji, kjer je bila konkurenca v elitnem razredu MXGP precej osiromašena z le 21 dirkači. Drugi je bil Francoz Romain Febvre, tretji pa Švicar Arnaud Tonus. V prvi vožnji pa je bil Desalle tretji za Nizozemcem Jeffreyem Herlingsom in Cairolijem.

Skupno je na dirki tako Desalle zbral 45 točk, Herlings 38, tretji Francoz Gauthier Paulin pa 36. Brez stopničk je ostal vodilni v skupnem seštevku Cairoli. Po drugem mestu v prvi vožnji je drugo končal šele na devetem mestu, kar mu je v seštevku tekmovanja prineslo končno peto mesto in novih 34 točk.

Se bo Gajser vrnil čez 14 dni?

Če bo šlo okrevanje po načrtih, se bo vrnil na VN Lombardije 25. junija. | Foto: Grega Valančič/Sportida Če bo šlo okrevanje po načrtih, se bo vrnil na VN Lombardije 25. junija. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gajser in njegova ekipa Honda sta se že v začetku tedna odpovedala nastopu v Orljonoku; odločili so se za temeljito okrevanje po nedavnih poškodbah, ki so posledica treh hujših padcev, po katerih je najboljši slovenski motokrosist staknil tudi zlom lopatice.

Če bo okrevanje potekalo po načrtih, se bo Gajser vrnil na prvi postaji po Rusiji, na preizkušnji za VN Lombardije 25. junija v Ottobianu.



Cairoli ostaja vodilni, Gajser se drži petega mesta

Na dirki v Rusiji tako ni bilo nobenega Slovenca, saj tudi preostali trije dirkači (Peter in Jernej Irt ter Klemen Gerčar), ki so letos že nastopali v SP, okrevajo po poškodbah.

Antonio Cairoli ima pred današnjim zmagovalcem 47 točk prednosti. | Foto: Grega Valančič/Sportida Antonio Cairoli ima pred današnjim zmagovalcem 47 točk prednosti. Foto: Grega Valančič/Sportida

Gajser je izpustil že prejšnjo dirko v Franciji, tako da je zdaj zdrsnil na peto mesto skupnega seštevka. Na vrhu je tudi po Rusiji ostal Cairoli s 381 točkami, drugi je zdaj današnji zmagovalec Desalle s 334, le eno za njim je tretji Paulin. Na četrtem mestu je zdaj Herlings z 291 točkami, Gajser je ostal pri 261, kar ga uvršča na peto mesto.

Ne spreglejte