Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
20. 7. 2016,
8.49

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

MotoGP Yamaha Jorge Lorenzo

Sreda, 20. 7. 2016, 8.49

7 let, 9 mesecev

"Moja samozavest je na psu, a obup me še ni obsedel"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Aktualni prvak MotoGP Jorge Lorenzo še ni vrgel puške v koruzo, čeprav je v polovici letošnje sezone zbral 48 točk manj kot Marc Marquez, kar pomeni skoraj dve zmagi.

22. maja je bil Jorge Lorenzo po zmagi v Mugellu vodilni dirkač kraljevskega razreda MotoGP, s prednostjo deset točk pred Marcom Marquezom. Sledila je serija treh katastrofalnih dirk. V Barceloni ga je po tleh sklatil Andrea Iannone, v Assnu je osvojil deseto mesto, na Sachsenringu pa je zmogel petnajsto mesto. Na treh dirkah je pobral skromnih sedem točk. Marquez je v istem obdobju osvojil dve drugi mesti in eno zmago. Razlika je zdaj 48 točk, a Lorenzo ne obupuje.

"Svetovno prvenstvo še ni končano, dokler imamo še matematične možnosti za naslov prvaka. Vse se lahko še zgodi. Kot smo videli pri Marcu, je bil zelo pogumen in zelo hiter v vseh vremenskih razmerah, a je padel na ogrevanju in imel srečo, da se ni poškodoval. V drugih prvenstvih smo videli, da lahko vodilni dirkač z veliko prednostjo izgubi prvenstvo."

"Moramo ostati optimistični in verjeti v to, da je še mogoče. Najprej si moramo povrniti samozavest in postreči z dobrimi rezultati, ki jih zdaj nimamo. Zadnje tri dirke so bile za nas zelo slabe zaradi različnih okoliščin, a smo imel na dirkah tudi majhne težave," je po nemški avanturi povedal Jorge Lorenzo.

Lorenzo bo izklopil možgane 

Španec je s prstom pokazal tudi na Michelinove gume, ki so bile pomemben delček v mozaiku njegovih žalostnih zgodb v Assnu in na Sachsenringu.

"Upam, da bom lahko naredil nekaj, da si povrnem samozavest, ko bom zunaj MotoGP sveta. A vidim, da z mojim dirkaškim slogom in s temi gumami to ne bo lahka naloga. Nizke temperature in mokra steza so v tem trenutku zame najslabše razmere za dirkanje. Po zadnjih dirkah si hočem vzeti nekaj dni počitka, da pozabim na vse to. Po petih ali šestih dneh se bom vrnil na trening in morda bom v prihodnosti v takšnih razmerah boljši."

Ne spreglejte