Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 10. 2018,
11.45

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

Natisni članek

MotoGP Marc Marquez Valentino Rossi

Sobota, 6. 10. 2018, 11.45

5 let, 7 mesecev

MotoGP,

Marquez s prvega mesta, Rossi po dolgem času spet pri vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55
Valentino Rossi | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Španec Marc Marquez (Honda) bo dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu v razredu moto GP za veliko nagrado Tajske začel s prvega startnega mesta. V kvalifikacijah sta si prvo vrsto poleg svetovnega prvaka in vodilnega v prvenstvu zagotovila še Italijana Valentino Rossi (Yamaha) in Andrea Dovizioso (Ducati).

Naslednje najboljše tri čase so imeli Španec Maverick Vinales (Yamaha), Britanec Cal Crutchlow (Honda) in Italijan Andrea Iannone (Suzuki), ki se bodo pred startom zvrstili v drugi vrsti.

Marc ​​​​​​​Marquez ima v seštevku prvenstva 72 točk prednosti. | Foto: Guliverimage/Getty Images Marc ​​​​​​​Marquez ima v seštevku prvenstva 72 točk prednosti. Foto: Guliverimage/Getty Images Marquez ima v seštevku prvenstva udobnih 72 točk prednosti pred drugouvrščenim Doviziosom in je vse bližje svojemu petemu naslovu prvaka.

Jorge Lorenzo, ki se je sicer vrnil po poškodbi noge, si je na treningu poškodoval zapestje in ni nastopil v kvalifikacijah, kar pomeni, da ne bo mogel nastopiti na nedeljski tekmi, prvi v zgodovini SP v motociklizmu na Tajskem. Dirka bo potekala v Buriramu, ki ima vsega 30.000 prebivalcev in je več ur vožnje oddaljen od Bangkoka.

V razredu moto 2 bodo s prve startne vrste začeli Italijan Lorenzo Baldassari, Španec Alex Marquez in še en Italijan Luca Marini. Vodilni v skupnem seštevku Italijan Francesco Bagnaia je v kvalifikacijah dosegel šesti čas. V moto 3 pa so najboljše tri kvalifikacijske čase dosegli Italijan Marco Bezzecchi, Španec Jaume Masia in Japonec Kazuki Masaki. Vodilnemu v skupnem seštevku Špancu Jorgeju Martinu se kvalifikacije niso posrečile in bo startal s 13. pozicije.

Dirka v razredu MotoGP se bo začela ob 9.10.

Valentino Rossi
Sportal Valentino Rossi meni, da ni njegova naloga reševati težave
Ne spreglejte