Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
10. 4. 2017,
15.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Marc Marquez

Ponedeljek, 10. 4. 2017, 15.29

6 let, 6 mesecev

Marc Marquez po padcu: Seveda sem razočaran #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Marc Marquez, VN Argentine

V nedeljo je bila na sporedu druga dirka MotoGP za VN Argentine, na kateri je drugič zapored slavil Maverick Vinales (Yamaha), še drugič zapored pa je razočaral Marc Marquez, aktualni svetovni prvak v najmočnejšem razredu. "Tvegali smo, vendar na koncu ni opravičila. Bila je moja napaka in iz tega se moram nekaj naučiti."

Marc Marquez je dirko za VN Argentine odlično začel, saj je na začetku prešel v vodstvo in si privozil lepo prednost. Usodna napaka se je zgodila v četrtem krogu, ko mu je odneslo prvo kolo in je tekmo končal v pesku. "Zgodilo se je pri zaviranju ... Blokiralo mi je sprednje kolo. Ni pomembno, kje, kdaj ali kako, končni rezultat je nič točk," je bil po tekmi razočaran Španec, ki je krivdo prevzel nase.

Opravičil se je svoji ekipi

"Bila je moja napaka. Seveda sem razočaran. Že v Katarju sem to povedal in ponovil bom še tukaj. Napake na začetku sezone so me precej kaznovale. Bila je povsem moja napaka in rad bi se opravičil svoji ekipi in Hondi. Smo ljudje in moramo razumeti, zakaj se je to zgodilo. Razmišljati moramo že o prihodnji dirki," je dodal lanski prvak, ki je na uvodni dirki v Katarju zasedel zanj skromno četrto mesto.

Marc Marquez | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images Meni, da ni pretiraval

Marquez si je v uvodnih krogih dirke privozil več kot dve sekundi prednosti in mnogi so se spraševali, ali ni morda nekoliko pretiraval na argentinski stezi. Sam meni, da ni bilo tako. Pravzaprav je bil presenečen, saj ni vozil ekstremno hitro.

"Sprva me je presenetilo, vendar so po tretjem ali četrtem krogu tudi preostali začeli voziti v času ene minute in 39,8 ali 40 sekund na krog. Takšen je bil ritem dirke. Imel sem dve sekundi prednosti in ljudje si mislijo, da sem pretiraval, vendar nisem. Samo dobro sem vozil."

"Na dirki sta oba Yamahina dirkača zelo močna." | Foto: Guliverimage/Getty Images "Na dirki sta oba Yamahina dirkača zelo močna." Foto: Guliverimage/Getty Images

"Ne samo Vinales, ampak tudi Valentino"

Padec Marqueza ni izpolnil pričakovanj ljubiteljev tega športa, saj so pričakovali velik dvoboj z Vinalesom. Španec je tako prvič v karieri MotoGP zamočil na prvih dveh dirkah. Še pomembneje je to, da za vodilnim Vinalesom zaostaja 37 točk.

"Na dirki sta obe Yamahina dirkača zelo močna. So zelo dobri in konstantni. Skupaj s Hondo moramo delati skupaj in najti pravo pot, da bomo izboljšali rezultate," je še povedal 24-letni dirkač.

Ne spreglejte