Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2017,
22.45

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Speedway Grand Prix speedway Matej Žagar

Sobota, 13. 5. 2017, 22.45

6 let, 11 mesecev

Lindgren slavil na Poljskem, Žagar v ozadju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Matej Žagar | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Šved Fredrik Lindgren je zmagovalec speedwayske dirke svetovnega prvenstva v Varšavi. Na VN Poljske je drugo mesto osvojil domačin Maciej Janowski, tretji pa je bil Avstralec Jason Doyle. Edini slovenski predstavnik Matej Žagar je bil 16.

"Motorji enostavno niso bili dovolj hitri, nimam druge razlage. Do naslednje dirke nas čaka precej dela, da to uredimo," je na kratko komentiral Žagar, ki ga do osmega mesta, ki na koncu sezone zagotavlja obstanek med elito, loči sedem točk.

Druga dirka letošnje Speedway GP serije se je končala z najslabšim dosežkom slovenskega našega predstavnika Mateja Žagarja v njegovi karieri dirkanja v elitni svetovni petnajsterici. Zgolj točka in s tem končno šestnajsto mesto na VN Poljske, v veličastnem Narodnem stadionu, pa mora biti za slovenskega prvaka opozorilo, ki je na srečo prišlo še povsem na začetku sezone.

Žagar si je edino točko privozil v svojem drugem nastopu, ko je za seboj pustil nekdanjega svetovnega prvaka, Britanca Taia Woffindna. Podoben rezultat bi mu lahko uspel tudi v naslednji vožnji, a je bil po trku s trikratnim prvakom, Dancem Nickijem Pedersnom, nekoliko presenetljivo diskvalificiran in tako še drugič brez točk. Nič bolje mu ni šlo niti v preostalih dveh vožnjah in s štirimi ničlami si je tako pošteno pokvaril svoje povprečje v SP. Pokazatelj težke dirke so tudi rezultati favoritov, saj se kar trije nekdanji svetovni prvaki niso uvrstili v polfinalne vožnje, Pedersen, Avstralec Chris Holder in tudi branilec lanskega naslova Američan Greg Hancock.

Izidi, VN Poljske: 1. Fredrik Lindgren (Šve) 16 točk, 2. Maciej Janowski (Pol) 16, 3. Jason Doyle (Avs) 15, 4. Martin Vaculik (Slk) 10, 5. Tai Woffinden (VB) 13...; 16. Matej Žagar (Slo) 1.;

Skupno, SP po 2. dirki od 12.: 1. Lindgren 32 točk, 2. Doyle 27, 3. Vaculik 26, 4. Janowski 22, 5. Dudek 22, 6. Woffinden 21, 7. Zmarzlik, 8. Iversen, 9. Sajfutdinov vsi 18, 10. Hancock 15 ...; 13. Žagar 11
Ne spreglejte