Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
18.50

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03

Natisni članek

Carlos Sainz ml. VN Španije Charles Leclerc Max Verstappen Red Bull Racing Ferrari

Torek, 6. 6. 2023, 18.50

10 mesecev, 2 tedna

Ferrari

Leclerc obupuje: Ne razumem, kaj delamo narobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,03
Barcelona Charles Leclerc Ferrari | Charles Leclerc ne razume, kaj delajo narobe. | Foto Reuters

Charles Leclerc ne razume, kaj delajo narobe.

Foto: Reuters

Peto mesto Carlosa Sainza (kljub drugemu štartnemu mestu) in 11. Charlesa Leclerca. Ferrari je tudi na VN Španije v Barceloni razočaral. Najhuje pa je, da ne razumejo, zakaj se njihov dirkalnik odziva tako nekonstantno. "Ne razumem, kaj delamo narobe, ampak nekaj zagotovo delamo narobe," poudarja aktualni podprvak.

Barcelona Hamilton Verstappen Russell
Sportal Mercedes se zdaj že ozira proti zmagi

Charles Leclerc, ki je bil lani glavni izzivalec Maxa Verstappna, ima po sedmih dirkah letošnjega prvenstva formule 1 vsega 42 točk in je v seštevku dirkačev le sedmi. Aktualni prvak ima po petih zmagah na prvem mestu 170 točk. Za vodstvo Ferrarijeve ekipe in italijanske tifose je še manj prijeten pogled na konstruktorski seštevek, kjer so šele četrti. Zbrali so sto točk, vodilni Red Bull pa že 287.

Monačan je na sedmih dirkah samo enkrat končal med prvimi tremi; v Bakuju, ko je štartal s prvega mesta. F1-23 ima potencial, je hiter, a še posebej na dirkah se oba s Carlosom Sainzom izgubita v povprečju (Španec boljši kot četrti še ni bil). Najhuje pa je, da razloga ne poznajo. Pretekli konec tedna je Leclerc izpadel že v prvem delu kvalifikacij in štartal iz boksov, dirko pa končal na 11. mestu. Bil bi 12., če Juki Cunoda ne bi dobil pet sekund pribitka.

Carlos Sainz tudi v Barceloni kljub dobremu izhodišču ni prišel na zmagovalni balkon. | Foto: Reuters Carlos Sainz tudi v Barceloni kljub dobremu izhodišču ni prišel na zmagovalni balkon. Foto: Reuters Da so v Ferrariju že na robu obupa, najlepše pričajo Leclercove besede v pogovoru za britanski Sky Sports: "Ne razumem, kaj delamo narobe, ampak nekaj zagotovo delamo narobe. V prvi in zadnji tretjini dirke sem vozil s trdimi pnevmatikami. Dirkal sem na povsem enak način, pa se je dirkalnik vedel povsem drugače. Moramo doumeti, zakaj se to dogaja. To se nam zdaj dogaja že nekaj zadnjih dirk."

Na kvalifikacijah je bila težava spet drugačna, zadnji del dirkalnika mu je tako odnašalo, da je s težavo ostal na asfaltu. "Komaj sem vozil. Zadnji del dirkalnika je bil nemiren, zelo čuden. To moramo še analizirati v tovarni." Po kvalifikacijah so na zadnjem delu dirkalnika zamenjali več delov (zato je iz boksov tudi štartal kot zadnji). "Na dirki pa je bila težava s sprednjim delom dirkalnika. Malo bolje je že bilo, a prva tretjina dirke je bila zelo slaba, to je bilo povezano s pnevmatikami." Časa za ukrepanje ni veliko, čez 10 dni se sezona nadaljuje z VN Kanade.

Barcelona Max Verstappen Red Bull Carlos Sainz Ferrari
Sportal Prebujenje Mercedesa, o zmagovalcu pa nobenega dvoma
Barcelona Max Verstappen
Sportal "Pole" za prvaka, Ferrariju šlo vse narobe, trk Mercedesov
Monako Fernando Alonso Aston Martin
Sportal Zakaj Alonso verjame, da je naslov prvaka še mogoč
Ne spreglejte